Ζεσταίνεται ξανά η μηχανή του Τουρισμού – Ψηλά μπαίνει ο πήχης των προσδοκιών

Ζεσταίνεται ξανά η μηχανή του Τουρισμού – Ψηλά μπαίνει ο πήχης των προσδοκιών

Κυβέρνηση και τουριστικοί παράγοντες τηρούν στάση αναμονής και δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την φετινή περίοδο, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής προκαλούν ιδιαίτερα αισιοδοξία, αφού όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία οι ταξιδιώτες αψηφούν τόσο την ακρίβεια, όσο και το κλίμα ανασφάλειας που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ήδη από την Μ. Εβδομάδα μέχρι και σήμερα οι πληρότητες είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή και αυξάνουν τις προσδοκίες, ότι η θερινή σαιζόν θα είναι ιδιαίτερα καλή και μένει να δούμε το πόσο καλή θα είναι.

Την αισιοδοξία δεν την έκρυψε ούτε ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Τουρισμού. Κυριάκος Μητσοτάκης και Βασίλης Κικίλιας έδειξαν ότι περιμένουν μία ιδιαίτερα καλή χρονιά για εφέτος.

 

Υψηλές προσδοκίες από Κ. Μητσοτάκη

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρωθυπουργός «περιμένουμε μία καλή χρονιά. Το 2022 θα είναι το πρώτο καλοκαίρι εδώ και τρία χρόνια που δεν θα έχουμε ουσιαστικά πανδημικούς περιορισμούς και σκοπός μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την καλή εικόνα της χώρας».

Επίσης σημείωσε ότι «όλες οι πρώτες ενδείξεις, όλοι οι πρώιμοι δείκτες είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικοί. Το πρώτο 20ήμερο του Απριλίου πήγε πάρα πολύ καλά και ως προς τον εισαγόμενο τουρισμό και ως προς τον εγχώριο τουρισμό. Και με πολύ σκληρή δουλειά, με τη συνεργασία του κλάδου του τουρισμού, θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από παράγοντες της αγοράς, η περίοδος του Πάσχα ήταν εξαιρετική και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ήταν κατά πολύ καλύτερες και των πλέον αισιόδοξων εκτιμήσεων.

Όπως μάλιστα δήλωσε πρόσφατα στο Open ο υπουργός Τουρισμού «ο τουρισμός πήγε εξαιρετικά καλά τις άγιες μέρες του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 325.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα αυτές τις μέρες», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας. Σημείωσε επίσης πως «οι πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς κυμάνθηκαν πολύ πάνω από το 85% – 90% με μεγάλη παρουσία των ξένων επισκεπτών».

Την ίδια ώρα, ο Guardian διαφημίζει την Ελλάδα  και βλέπει ρεκόρ επισκεπτών, με αφίξεις που θα αγγίξουν τα επίπεδα του 2019.Το δημοσίευμα του theguardian.com αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Ελλάδα οδεύει σε μία σεζόν με ανοδικές επιδόσεις που ενδεχόμενα να φτάσουν μέχρι και το 80% ή 90% των αφίξεων του 2019».

 

Τα νησιά που ξεχωρίζουν

Στη πρώτη θέση λοιπόν, κατατάσσει την Αλόννησο, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα εντυπωσιάζει με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου, το υποβρύχιο μουσείο και τη πρόσθετη δυνατότητα για «βουτιές» στο αρχαίο ναυάγιο με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας.

Έπειτα, ακολουθεί η Κύθνος με τον Guardian να σημειώνει πως «με την απλότητα εκτός δικτύου και τις πολυάριθμες παρθένες παραλίες, θα ξυπνήσει την εσωτερική ηδονή ακόμα και στον πιο κυνικό τουρίστα». Επίσης, τον σχετικό κατάλογο συμπληρώνει και η Αστυπάλαια, που χαρακτηρίζεται ως «το νησί σε σχήμα πεταλούδας, που μπορεί να ανήκει στα κάποτε ιταλικά Δωδεκάνησα, όμως αποτελεί γέφυρα πολιτισμού με τις Κυκλάδες».

ΠΗΓΉ imerisia.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα