Το Ναξιώτικο κρέας, το καλύτερο στον κόσμο!!!

Το Ναξιώτικο κρέας, το καλύτερο στον κόσμο!!!

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα, μπήκαμε στην τελική ευθεία για το Πάσχα και τα αρνιά και τα κατσίκια της Νάξου, έχουν την τιμητική τους.

Έρευνα του CycladesLive.gr, έδειξε ότι πράγματι σε πολλά super market της Αθήνας αλλά και σε συνοικιακά κρεοπωλεία ολόκληρης της Αττικής , πωλούνται αυτές τις ημέρες, Αξώτικα αμνοερίφια.  Δεν είναι τυχαίο ότι οι καταναλωτές σε όλη τη Χώρα, σε μεγάλο βαθμό ζητάνε κατσίκια και αρνιά Νάξου. Ο λόγος βέβαια είναι ότι είναι πολύ εύγεστα και μακράν τα καλύτερα.  Και φέτος η στιγμή περιμένουν οι κτηνοτρόφοι της ορεινής Νάξου έφθασε, ώστε να μπορέσουν να πουλήσουν τα κατσίκια τους και τα αρνιά τους.

 

Σημειωτέον ότι κάθε χρόνο κτηνοτρόφοι από το Φιλώτι αλλά και από άλλα χωριά της Νάξου, πηγαίνουν οι ίδιοι τα ζώα τους στην Αθήνα και τα διαθέτουν προς πώληση στου Ψυρρή. Αλλά και στη Σύρο και σε όλα τα νησιά μας , το Αξώτικο κρέας έχει την καλύτερη φήμη!

Το πρόβλημα βέβαια που έχουν οι κτηνοτρόφοι  είναι η μεγάλη αύξηση στις ζωοοτροφές αλλά και το γεγονός ότι οι μεσάζοντες παίρνουν σε χαμηλές τιμές ενώ στο τσιγγέλι φθάνουν σε πολύ υψηλότερες από την αρχική τιμή πώλησης, τιμές.

Και το φετινό Πάσχα, αρνιά και κατσίκια της Νάξου, κλέβουν την παράσταση και μάλιστα συνοδευόμενα από Αξώτικα τυριά αλλά και πατάτα Νάξου, αποτελούν το καλύτερο έδεσμα για την εορτή του Πάσχα και το Πασχαλινό τραπέζι!!!

 

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα