Σύρος: Προετοιμασία εφήβων και νέων για το Πάσχα

Σύρος: Προετοιμασία εφήβων και νέων για το Πάσχα

Συνάντηση εφήβων και νέων πραγματοποιήθηκε , την Παρασκευή 10 Απριλίου στο κτίριο Αδελφών του Ελέους στην Ερμούπολη, με σκοπό την προετοιμασία εφήβων και νέων για το Πάσχα.

Βρισκόμαστε μία εβδομάδα μακριά από την αρχή της Μεγάλης εβδομάδας και δύο εβδομάδες από την Πανήγυρη της Ανάστασης του Κυρίου μας, την μεγαλύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης, μιας εορτής που καλούμαστε να ετοιμαστούμε κατάλληλα για να εορτάσουμε.

Την Κυριακή 10 Απριλίου σε μια συνάντηση που διεξήχθη  στο κτίριο των Αδελφών του Ελέους στην Ερμούπολη, έφηβοι και νέοι έδωσαν το παρόν για αυτήν την “προσωπική” τους προετοιμασία για το Πάσχα.

Οι εμψυχωτές νεολαίας είχαν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εμψύχωση αλλά και με στιγμές σκέψης και προσευχής.

Η αρχή έγινε με ένα παιχνίδι με σκοπό την ενεργοποίηση και το δέσιμό μας ως ομάδα. Στην συνέχεια χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες όπου η κάθε ομάδα καλέστηκε να κάνει παντομίμα ένα συγκεκριμένο εδάφιο από την Καινή διαθήκη και οι άλλες δυο ομάδες θα έπρεπε αφού αντιγράψουν την παντομίμα, επαναλαμβάνοντας την, (ως καθρέφτης ), να ανακαλύψουν ποιο εδάφιο κρύβεται από πίσω.

 

Ακολούθησε ένας διάλογος, στις ίδιες ομάδες, για το ποιος καθορίζει το εγώ μας, την εικόνα του εαυτού μας, για την τελειότητα που θα πρέπει να φτάσουμε σύμφωνα με τον σκοπό της δημιουργίας μας. Εάν επηρεάζουν τα social media την εικόνα του εαυτού μας. “Ο Θεός μας βλέπει σύμφωνα με τον σκοπό που μας έπλασε;” Όσο ξεχωριστοί είμαστε εξωτερικά άλλο τόσο είμαστε και εσωτερικά. “Αλήθεια, φτάνουμε την τελειότητα του σκοπού της Δημιουργίας μας;” Όπως ο Θεός πήρε ανθρώπινη μορφή οφείλουμε και εμείς να είμαστε καθρέφτης αυτής της ζωής. “Μήπως αφήνουμε άλλους να καθορίσουν τον εαυτό μας, είμαστε καθρέπτης άλλων και όχι του ίδιου του Δημιουργού μας;” Ας ανοίξουμε τα μάτια μας και ας δούμε την μοναδικότητα μας.

Η εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω είναι μια εικόνα δική μας ή κάτι που θέλουν να δείξουμε ότι είμαστε, όντας επηρεασμένοι από την κοινωνία και της τάσεις της εποχής. Αυτό επαληθεύτηκε πιο πρακτικά γράφοντας ο καθένας ένα χαρακτηριστικό σε ένα χαρτί για τον άλλον αφού πρώτα εμείς είχαμε γράψει κάποια χαρακτηριστικά για τον εαυτό μας. Έτσι έγινε μια σύγκριση της εικόνας μας που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας και της εικόνας που έχουν οι φίλοι μας για εμάς.

Μετά το πέρας αυτής της δραστηριότητας, στο παρεκκλήσιο του Μοναστηριού, ακολούθησε μια προσευχή και δόθηκε η ευκαιρία για όσους έφηβους και νέους το επιθυμούσαν για ατομικές εξομολογήσεις. Μαζί μας ήταν ο π. Πέτρος Πρίντεζης ο άξιος πνευματικός ιερέας της ΕΚΝΕ εδώ και δεκαετίες και επίσης ο Σεβ. π. Νικόλαος Πρίντεζης, αρχιεπίσκοπος πρώην Νάξου- Τήνου, τον οποίο και ευχαριστήσαμε που πέρασε αυτές τις στιγμές μαζί μας.

Πηγή episkopisyrou.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα