Σύρος” Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σύρος” Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η Κυριακή η σημερινή, προ της Μεγάλης Εβδομάδας ονομάζεται έτσι, γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Ο Χριστός μπαίνει στην πόλη χωρίς την βασιλική πολυτέλεια, καθισμένος «επί πώλου όνου», ενώ ο κόσμος και τα μικρά παιδιά, σε μια ατμόσφαιρα χαράς και αγαλλιάσεως, βγήκαν στους δρόμους για να Τον προϋπαντήσουν με ζωηρούς αλαλαγμούς και κρατούν βάγια των φοινίκων. «Ωσαννά τω Υιώ Δαβίδ, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ!». Έτσι εκπληρώθηκε η προφητεία του Δαβίδ «εκ στόματος νηπίων και θηλαζόντων κατηρτίσω αίνον».

Την Κυριακή των Βαΐων,  σε όλες τις Ενορίες και του Νομού των Κυκλάδων μας, ετελέσθη Θεία Λειτουργία.

Χαρακτηριστικό έθιμο της ημέρας είναι ο στολισμός των Εκκλησιών με βάγια, ενώ μετά τη λειτουργία οι ιερείς ευλογούν και μοιράζουν στους πιστούς σταυρούς από βάγια και μικρά κλαδάκια ελιάς, τα οποία φυλάττουμε στα εικονίσματα, ή οπουδήποτε αλλού, για ευλογία (στα καΐκια, πλοία, αυτοκίνητα, κλπ).

Το CycladesLive.gr, βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Σύρου όπου εορτάσθηκε η Κυριακή των  Βαΐων, ο  αγαπητός και αξιοσέβαστος Πατήρ Μακάριος ευλόγησε τα βάγια και τα μοίρασε στους πιστούς -που κατέκλυσαν από νωρίς το Ναό – την μεγάλη αυτή  για την Ορθοδοξία, ημέρα. 

Με τα βάγια στα χέρια οι πιστοί επέτρεψαν στα σπίτια τους κλωνάρι που θα το κρατήσουν ένα χρόνο για ευλογία.

 

Ακολουθούν δύο αποσπάσματα από τη Θεία Λειτουργία, που έπαιξαν και LIVE στο FACEBOOK στη σελίδα του CycladesLive.gr, κατά τη διάρκειά της τέλεσή της .

 

Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο

και του χρόνου με υγεία!!!

 

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα