Σύρος-Επιστροφή δύο εκθέσεων εικαστικών έργων φοιτητών

Σύρος-Επιστροφή δύο εκθέσεων εικαστικών έργων φοιτητών

Εικαστικά έργα φοιτητών του εργαστηρίου Σχεδίου – Χρώματος, του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιστρέφουν στον τόπο τους μετά από σειρά εκθέσεων στην Αθήνα, τις Σπέτσες και το Ναύπλιο.

Η έκθεση «Αϊτή-Ελλάδα 1821-2021, ταξίδι προς την Ελευθερία – respect» που είχε τεθεί πέρσι, υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου εστιάζει σε μια σχεδόν άγνωστη ιστορία. 100 Αϊτινοί σαλπάρουν για να βοηθήσουν τους Έλληνες, μεταφέροντας και 45 τόνους καφέ, ώστε να πουληθούν και, με τα χρήματα, να αγοραστούν όπλα και πολεμοφόδια. Το καράβι δεν έφτασε στην Ελλάδα.

Η έκθεση ξεκινά από μια επανεγγραφή της ιστορίας, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να απεικονίσει την πνευματική κατάσταση της καθημερινότητάς μας, μέσα από μια ποικιλία έργων.

Στη δεύτερη έκθεση, «το Ταξίδι» ερμηνεύεται ως ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, με αναφορές στο παρόν ή το παρελθόν, ταξίδι άλλοτε πραγματικό και βιωμένο και άλλοτε ουτοπικό, στη σφαίρα της φαντασίας.

Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη»

18 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2022

Καθημερινά 10:00-14: 00 & 19:00 – 22:00

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα