Σύρος: Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως

Σύρος: Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέστη εχθές του Εόρτιου Εσπερινού της Αγάπης και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου που τελέσθηκε στον ομώνυμο Ιερό Κοιμητηριακό Ναό στην Ερμούπολη, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου.

Παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, του επικεφαλής της μείζονος Δημοτικής Αντιπολιτεύσεως κ. Αλέξη Αθανασίου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μάκη Δαδάου, των Δημοτικών Συμβούλων κας Ειρήνης Δράκου και Δημήτρη Κοσμά, του Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου κ. Οδυσσέως Τσορμπατζόγλου, ο οποίος ανέγνωσε το Ευαγγέλιο Γαλλιστί, και πλήθους πιστών, Σύριων και παραθεριστών.


Στην Εόρτιο Προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσήμανε ότι οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Κύριο διότι μας αξίωσε να ολοκληρώσουμε την περίοδο του Τριωδίου, της Μ. Τεσσαρακοστής και της Μ. Εβδομάδος και να εορτάσουμε την Ανάστασή Του και να Του εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υπέρ ημών θυσία Του και κάλεσε τους πιστούς να Τον παρακαλέσουν για την επικράτηση της ειρήνης στην πολύπαθη Ουκρανία και για την ανάπαυση των ψυχών των εις το Κοιμητήριο κεκοιμημένων μετά των Αγίων, στον Ουρανό, συμμετέχοντας στη χαρά της Αναστάσεως.


Ευχαρίστησε και συνεχάρη ιδιαίτερως τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο για την ευδόκιμο διακονία του προς την Ιερά Μητρόπολη, τον Οίκο Ευγηρίας και το Ναό και τον προευτρεπισμό της Πανηγύρεως, καθώς επίσης και τους Ιεροψάλτες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο εξ Αθηνών κ. Γεω. Καμαριώτης, τους Επιτρόπους και τους διακονητές του Ναού και απηύθυνε σε όλους τον Πασχαλιο χαιρετισμό.


Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα προεξήρχε στον ίδιο ιερό Ναό της Θείας Λειτουργίας, η οποία θα αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας δια του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού «Syros Tv1», από ώρας 9ης πρωινής.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα