ΣΥΡΙΖΑ για κυκλαδικές αρχαιότητες: Η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού σε νέες σκανδαλώδεις περιπέτειες

ΣΥΡΙΖΑ για κυκλαδικές αρχαιότητες: Η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού σε νέες σκανδαλώδεις περιπέτειες

Κατάπτυστο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το νομοσχέδιο Μενδώνη για τις κυκλαδικές αρχαιότητες.

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει πως παρακολουθεί έκπληκτη τις τελευταίες ημέρες την υπουργό Πολιτισμού σε νέες σκανδαλώδεις περιπέτειες.

«Αυτή τη φορά η υπουργός που έχει καταχωρηθεί στη συνείδηση των πολιτών ως η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού της Μεταπολίτευσης πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία στην οποία συμπεριφέρεται ως να είναι εκπρόσωπος οίκου δημοπρασιών, που επιδιώκει να νομιμοποιήσει την αρχαιοκαπηλική δράση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αιχμή του δόρατος την “όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω” κυρία Μενδώνη επιχειρεί να κυρώσει μια σκανδαλώδη και εξαιρετικά ύποπτη Συμφωνία που υπογράφηκε εν κρυπτώ στις 21.07.2022 μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού και τριών ιδιωτών», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Βάσει αυτής της Συμφωνίας το ελληνικό κράτος εκχωρεί το δικαίωμα της κατοχής 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων σε ένα άγνωστο Ινστιτούτο. Είχε προηγηθεί η “εισφορά” των αρχαιοτήτων προς το συγκεκριμένο Ινστιτούτο από ιδιώτη “συλλέκτη” με ιδιωτικό συμφωνητικό. Τελικός στόχος τους αποτελεί ο “δανεισμός” από το Ινστιτούτο στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης για 50 χρόνια. Ποιον προσπαθούν να καλύψουν και ποιανού τις πράξεις θέλουν να νομιμοποιήσουν μετατρέποντας τη Βουλή σε πλυντήριο; Τον “ιδιώτη συλλέκτη”, το περίεργο Ινστιτούτο, την υπουργό τους ή όλους μαζί που ντίλαραν χωρίς ντροπή ελληνικές αρχαιότητες την ώρα που έσφιγγε ο κλοιός της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις;», αναρωτιούνται στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη ζητήσει από την Παρασκευή με ενημερωτική επιστολή, που υπογράφουν η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, και η τομεάρχης Πολιτισμού, Σία Αναγνωστοπούλου, προς τον πρόεδρο της Βουλής την απόσυρση από την κυβέρνηση του εν λόγω σχεδίου νόμου.

«Είναι ντροπή η κυβέρνηση της χώρας να λειτουργεί σαν οίκος δημοπρασιών και να μετατρέπει τη Βουλή σε πλυντήριο, αναρτώντας μάλιστα στο site της και τους καταλόγους των κλεμμένων», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή | cnn.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα