Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου- Ταυτοποίησε 100 θαλάσσιες χελώνες

Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου- Ταυτοποίησε 100 θαλάσσιες χελώνες

Το σπουδαίο έργω των Εθελοντών του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου, είναι γνωστό τόσο στο νησί όσο και στο Νομό ολόκληρο. Με μια νέα ανάρτησή του ο Σύλλογος, μας κάνει γνωστή εκτός των άλλων και την ταυτοποίηση σχεδόν 100 θαλάσσιων χελωνών τα τελευταία έτη, στη Νάξο μας.
“Εκτός από την περίθαλψη, οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου ασχολούμαστε και με την καταγραφή των θαλασσίων χελωνών που επισκέπτονται τη Νάξο. Έχουμε καταφέρει να ταυτοποιήσουμε κοντά στις 100 θαλάσσιες χελώνες και σε αρκετές από αυτές έχουμε δώσει και ονόματα καθώς τις παρατηρούμε εδώ και πολλά χρόνια.
Μια από αυτές είναι η Rica, την οποία είχαμε βρει τραυματισμένη στο κεφάλι το καλοκαίρι του 2017 και μετά την νοσηλεία της στο ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece επέστρεψε και επανεντάχθηκε στη Νάξο.
Έκτοτε κάθε χρόνο, την παρατηρούμε στο αγαπημένο της σημείο βλέποντας την ανάπτυξή της, καθώς και την επούλωση του τραύματος. Κάθε φορά που βλέπουμε την Rica, τον Μάριο, τον Προκόπη, τον Αχιλλέα και πολλές άλλες χελώνες στις θάλασσες της Νάξου, μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.”

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα