Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Κυκλάδων: Συμμετοχή στην πανελλαδική Απεργία

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Κυκλάδων: Συμμετοχή στην πανελλαδική Απεργία

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ

ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΣΤΙΣ 10:30  ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 

 

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί όλο τον τελευταίο καιρό ένα μπαράζ αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Σε μια πρωτοφανή επιβολή μέτρων και επίθεση στα  εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και δημοκρατικά δικαιώματα , είμαστε όλοι μάρτυρες μιας κατάστασης που προδιαγράφεται ζοφερή για εργαζομένους και εκπαιδευτικούς:

  • Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πάνω από το 20% της αγοραστικής δύναμής τους από τις αυξήσεις στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, τη θέρμανση και το ρεύμα, πληρώνοντας  βαρύ τίμημα της «πράσινης» ενέργειας, των ιδιωτικοποιήσεων και της αντιλαϊκής πολιτικής που εκτίναξε τον πληθωρισμό από 2% τον Σεπτέμβρη στο 8% τον Μάρτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
  • Οι εκπαιδευτικοί, όπως και άλλοι κλάδοι εργαζομένων, εδώ και 12 χρόνια ζουν με μειώσεις μέχρι και 40% στους μισθούς, με το μισθό των νεοδιόριστων να έχει καταβυθιστεί στα 750 ευρώ!
  • Προώθηση σκληρών εξεταστικών πλεγμάτων και άλλων μέτρων (Αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων , μαθητών κι εκπαιδευτικών , Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Τράπεζα Θεμάτων, εξετάσεις PISA στην Γ΄ Γυμνασίου και στην Στ΄ Δημοτικού, ισοτιμία πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων και ΑΕΙ, Δίχρονες Επαγγελματικές Σχολές  κατάρτισης, κ.ά.) που θα απογειώσουν τις κοινωνικές ανισότητες και θα βαθύνουν την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση  της  εκπαίδευσης.
  • Η Δημόσια Εκπαίδευση βρίσκεται σε καθεστώς παρατεταμένης υποχρηματοδότησης πάνω από μια δεκαετία, στερώντας τα Δημόσια Σχολεία από πόρους για την λειτουργία τους και τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα, βάζοντας  τις βάσεις ώστε να επιβάλουν την λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
  • Η εγκληματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας συνεχίζεται. Την περίοδο 2020 – 2022, εν μέσω πανδημίας, και με εκατόμβες θυμάτων, περιέκοψαν σχεδόν 1,4 δις ευρώ τις κρατικές δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Την ίδια στιγμή χάρισαν αμύθητα κέρδη στους κλινικάρχες, αφήνοντας το ΕΣΥ στη μοίρα του, ενώ ετοιμάζονται για απολύσεις του υγειονομικού προσωπικού (7.000) που είναι σε αναστολή εργασίας.
  • Η προώθηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη  που επιβάλλει νέο εργασιακό μεσαίωνα (καταργεί 8ωρο, Συλλογικές Συμβάσεις, κ.ά.) επιφέρει καίριο χτύπημα στη δράση των σωματείων (ηλεκτρονικές εκλογές, ηλεκτρονική κήρυξη απεργιών, φακέλωμα διοικήσεων και μελών, κ.ά.).

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ-ΟΟΣΑ για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και μπροστά στον όλεθρο ενός γενικευμένου πολέμου είναι επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε για το σταμάτημα του πολέμου και της επίθεσης σε βάρος των λαών και των εργαζομένων.  Είναι ανάγκη να υπερασπιστούμε  το δημόσιο σχολείο και  τα μορφωτικά  δικαιώματα των μαθητών μας και να   αντιπαραθέσουμε στα συμφέροντα των λίγων τις λαϊκές ανάγκες, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική αξιοπρέπεια. Τώρα να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας , να ξεπεράσουμε το κλίμα αδράνειας και ηττοπάθειας που καλλιεργούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού και να προτάξουμε τις προτεραιότητες της κοινωνίας.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, να προχωρήσουν στη συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και να μην αφήσουν τον αγώνα στο ξεκίνημά του, όπως κατ’ επανάληψη έχουν κάνει. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

Ø    Δαπάνες για Υγεία, Παιδεία κοινωνικές ανάγκες. Όχι για τους εξοπλισμούς.

Ø    Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και των  ιδιωτικοποιήσεων.Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων, με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους.

Ø    Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Επαναφορά των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Ø    Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία – κατάργηση του προσοντολογίου. Ίσα δικαιώματα για τους αναπληρωτές/τριες συναδέλφους/ισσες.

Ø    Όχι στο σχολείο της αγοράς , στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση με την αντιδραστική αξιολόγηση και τις εξετάσεις (PISA, τράπεζα θεμάτων, ελάχιστη βάση εισαγωγής).  Όχι στην υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση της μαθητείας και της φτηνής κατάρτισης και στις δίχρονες Επαγγελματικές Σχολές.

Ø Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο για ρεύμα, ενέργεια, υπηρεσίες φθηνές για όλο τον λαό.

Ø  Τέρμα στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του ν Χατζηδάκη. Δεν ενσωματώνουμε/εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

Ø    Να σταματήσει αμέσως η εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Καμία αναμονή – μπροστά oι λαϊκές ανάγκες και  τα δικαιώματα των εργαζομένων!

Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας!

Απεργούμε μαζικά, συντονιζόμαστε, με όραμα ένα πιο ανθρώπινο παρόν και μέλλον για μας και τα παιδιά μας! 

 Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών : 

  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  •  Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

 

 

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σύρου- Κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα