Στην Ίο ο Φίλιππος Φόρτωμας

Στην Ίο ο Φίλιππος Φόρτωμας

Την Ίο επισκέφθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Γκίκα Γκίκα και τους συνεργάτες του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τα αναπτυξιακά έργα του νησιού και ειδικότερα για την έναρξη του ζωτικού έργου αποχέτευσης στον Μυλοπότα, τα έργα που έχουν κατατεθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και για το σημαντικό θέμα της επέκτασης του λιμένα Ίου. Στη σύσκεψη των φορέων που ακολούθησε, προτεραιότητα στη συζήτηση δόθηκε στο θέμα των δασικών χαρτών και της υγείας ενώ κυριάρχησε το ενδιαφέρον όλων το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου που και για την Ίο όπως και για όλες τις Κυκλάδες ξεκινά νωρίς και με πάρα πολύ καλούς οιωνούς.

Στη συνέχεια ο κ. Φόρτωμας μετέβη στο Κέντρο Υγείας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τον Επιστημονικό Διευθυντή κ.  Δημήτρη Αλβανό, αλλά και για την μέχρι σήμερα πορεία των κρουσμάτων στο νησί, τα οποία έχουν φθίνουσα πορεία εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού εμβολιασμένων, αλλά και της τήρησης πρωτοκόλλων.

Το ίδιο απόγευμα, ο κ. Φόρτωμας, πραγματοποίησε συνάντηση με την Πρόεδρο και τα μέλη της ΔημΤΟ Ίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνομίλησαν για θέματα πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και καθημερινότητας που απασχολούν άμεσα τους κατοίκους του νησιού.

Τέλος, ο βουλευτής παρευρέθηκε τόσο στον Ακάθιστο Ύμνο της Παρασκευής στον Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Κουντουτιανής), όσο και στη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Χώρα Ίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου.

«Η συνεργασία μου με τον Δήμο της Ίου και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Γκίκα είναι πάντα ιδιαιτέρως εποικοδομητική, όπως και η επαφή μου με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της Ίου. Η Ίος μπορεί και πρέπει να βαδίσει με ταχείς ρυθμούς με στόχο την ανάπτυξή της και την ευημερία των κατοίκων, δρόμο τον οποίο στηρίζει από την πρώτη στιγμή και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει θέσει στη διάθεση των δήμων» δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Φόρτωμας.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα