Στη Σύρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Τα “πάντα ” για την Πρόεδρο

Στη Σύρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Τα “πάντα ” για την Πρόεδρο

Στη Σύρο σήμερα 22 Σεπτεμβρίου 2022 η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα την κ. Σακελλαροπούλου θα υποδεχθεί ο Δήμαρχος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, κ. Νίκος Λειβαδάρας, η ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές και άλλοι παράγοντες του νησιού μας.

Στις 12.30 το μεσημέρι στο ιστορικό Δημαρχείο της Ερμούπολης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει η ανακήρυξη της κ. Σακελλαροπούλου, ως Επίτιμη Δημότης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα προσφωνήσει ο Δήμαρχος του νησιού μας κ. Νικόλαος Λειβαδάρας.

Στη συνέχεια θα παραστεί στην επίσημη έναρξη του  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων (ANIMASYROS 2022), στο θέατρο Απόλλων (Ερμούπολη), που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και η Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Α.Ε. Η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά την τελετή την ανακήρυξης η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, θα παραθέσει επίσημο γεύμα στην κ. Σακελλαροπούλου αλλά και σε όλους τους προσκεκλημένους στη σημαντική αυτή εκδήλωση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί επίσης και αξιοθέατα της Σύρου μας.

 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μαΐου 1956, είναι Ελληνίδα δικαστικός και νομικός, και εν ενεργεία Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από το 2020.

Επίσης, έχει διατελέσει πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2018 έως το 2020.

Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Ο πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, υπήρξε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Σπούδασε νομική στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το 1978. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της άδειας (1989-1990), παρακολούθησε μαθήματα συνταγματικού και διοικητικού δικαίου μεταπτυχιακού επιπέδου, στο Πανεπιστήμιο Paris II.

Στις 15 Ιανουαρίου 2020, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρότεινε για τη θέση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στην ψηφοφορία, στις 22 Ιανουαρίου, ήταν η μοναδική υποψηφιότητα και εκλέχτηκε νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους.

Ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, και ανέλαβε την επόμενη ημέρα διαδεχόμενη στον προεδρικό θώκο τον Προκόπη Παυλόπουλο. Είναι η 13η Πρόεδρος από το 1924, η 8η Πρόεδρος από τη μεταπολίτευση το 1974 (στην Γ’ Ελληνική Δημοκρατία) και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ιστορία της Ελλάδας.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Και για να σας δώσουμε και λίγες πιο “προσωπικές πληροφορίες”, η  Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι διαζευγμένη και έχει ένα παιδί.

Είναι λάτρης της φύσης, των ταξιδιών και των γατών. Η κυρία Σακελλαροπούλου συνηθίζει να ανεβάζει φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές στο facebook, από πεζοπορίες, ταξίδια, βόλτες στη θάλασσα. Σε αρκετές είναι με τους πιο στενούς ανθρώπους της οικογένειάς της, την κόρη της, Νιόβη, και τη μητέρα της, ενώ σε κάποιες άλλες είναι με τον σύντροφό της, νομικό Παύλο Κοτσώνη.

Η κυρία Σακελλαροπούλου έχει μεγάλη αγάπη για τα ζώα, γι΄ αυτό και κανείς θα βρει αρκετές φωτογραφίες με συμπαθή τετράποδα στο προφίλ της.

Εκτός από τα ζώα, λατρεύει και τη φύση. Εξάλλου, έχει διακριθεί για τη γνώση και τη στάση της σε θέματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, χωροταξίας, πολεοδομίας και ενέργειας, τόσο κατά την άσκηση των δικαστικών καθηκόντων της, όσο και των δημόσιων παρεμβάσεων της.

Όπως σημειώνεται στο βιογραφικό της είναι «ιδιαίτερα ευαίσθητη σε περιβαλλοντικά θέματα, ως σύμβουλος Επικρατείας ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις όπως η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, η διάσωση των προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ως διατηρητέων κ.λπ.».

Όπως και να έχει, σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 θα βρεθεί στη Σύρο όπου θα ανακηρυχθεί ως Επίτιμη Δημότης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα