Στη Σαντορίνη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Στη Σαντορίνη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

Στο νησί της Σαντορίνης βρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με φορείς στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου:

 

Ο κ. Λεονταρίτης συναντήθηκε στο Επαρχείο, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κυκλάδων και Έπαρχου ΠΕ Θήρας κ. Χαράλαμπου Δαρζέντα, με τον ανάδοχο της εταιρείας “ΛΙΘΟΣ Α.Τ.Ε.” που έχει αναλάβει το μεγάλο έργο οδοποιίας στην ΠΕ Θήρας.

 

 

Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν με χρονικό προσδιορισμό περίπου στις αρχές Μαΐου.

 

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε αυτοψία με την παρουσία και του υπεύθυνου μηχανικού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ΠΕ Θήρας, προκειμένου να προσδιοριστούν τα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στα οποία θα γίνουν οι εργασίες.

 

Τα συγκεκριμένα τμήματα είναι:

 

  • από τον Πύργο μέχρι το Βόθωνα
  • από τη διασταύρωση της Μεσσαριάς μέχρι το Καμάρι
  • από τα Φηρά μέχρι τον Καρτεράδο
  • από την έξοδο του Αθηνιού προς Μεγαλοχώρι και Εμπορειό
  • και σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου που συνδέει τα Φηρά με την Οία

 

Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θήρας κ. Μανώλη Ορφανό προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ώστε η ασφαλτόστρωση να γίνει σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου όπου δεν προβλέπονται άμεσες παρεμβάσεις από πλευράς της ΔΕΥΑΘ.

 

Τέλος, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Αντώνη Σιγάλα, παρουσία και του κ. Δαρζέντα, τον οποίο ενημέρωσε για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού και παρέλαβε την πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά του Δήμου προκειμένου από κοινού, Περιφέρεια και Δήμος να υλοποιήσουν δύο σημαντικά αθλητικά έργα στον Πύργο και στο Εμπορειό για τα οποία θα υπάρξει λεπτομερής αναφορά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Επίσης, με τον Δήμαρχο συζητήθηκε ο οδικός χάρτης για την υλοποίηση του πολύ μεγάλου έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων, του οποίου η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε με ενέργειες του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ και θα δημοπρατηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για το νησί και το οποίο θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε χρόνια τη Σαντορίνη.

 

Σε δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

 

«Με μεθοδικότητα και πολλή δουλειά προχωράμε στην υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει.

Η απάντησή μας στα μεγάλα προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει στη Σαντορίνη είναι με έργα.

Στην παρούσα φάση παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ θετικός για τη Σαντορίνη». 

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα