Σαντορίνη: Αναμόρφωση «ΣΤΟΑΣ ΠΑΠΙΑ» κάτω από την Πλατεία Φηρών

Σαντορίνη: Αναμόρφωση «ΣΤΟΑΣ ΠΑΠΙΑ» κάτω από την Πλατεία Φηρών

Αναμόρφωση «ΣΤΟΑΣ ΠΑΠΙΑ» κάτω από την Πλατεία Φηρών. 

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Θήρας,  η αναμόρφωση της στοάς, που βρίσκεται κάτω από κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Σαντορίνης.

Η στοά είναι δημόσια δίοδος, μήκους 9,90 μ. και πλάτους 4,20 μ.

“Η εν λόγω στοά, πριν την αναμόρφωσή της ήταν για χρόνια παντελώς παραμελημένη, χωρίς αισθητική και χρηστικό ενδιαφέρον. 

Η αναμόρφωσή της έγινε σύμφωνα με την μελέτη του τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας, με μελετητή τον κ. Νταβαρίνο Κωνσταντίνο. Η ως άνω μελέτη, αφού εκπονήθηκε, θεωρήθηκε στις 18/6/2021. Σύμφωνα με την ως άνω τεχνική μελέτη κατασκευάστηκαν ημικυκλικές καμάρες, κατά μήκος της στοάς και υποστυλώματα με γυψοσανίδες, ψευδοροφή με τοποθέτηση φωτισμού, λιθόκτιστη πεζούλα – αλτάνα, η οποία στεγανοποιήθηκε, έγινε δε βελτίωση και επισκευή όλου του πέτρινου τοίχου αντιστήριξης, γενικός χρωματισμός όλης της στοάς, επενδύσεις του υπάρχοντος τοίχου με λιθόκτιστη πέτρα και γενική επισκευή στην είσοδο της στοάς. 

Η δαπάνη για την εκτέλεση του ως άνω έργου ανήλθε στο ποσό των 58.515,38 ευρώ, πλέον του νομίμου Φ.Π.Α., με χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου Θήρας.  

Το ως άνω έργο εκτελέστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

Η παρακολούθηση της εκτέλεσης του έργου έγινε υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας. 

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την αναβάθμιση δημόσιων χώρων της πρωτεύουσας του νησιού, ώστε τα Φηρά να ανακτήσουν και πάλι την αίγλη τους”

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα