Πέτρος Ραουζαίος: “Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια αλλά δεν έχουμε αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου”

Πέτρος Ραουζαίος: “Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια αλλά δεν έχουμε αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου”

Σχετικά με το ζήτημα που έχει κάνει αίσθηση τα τελευταία εικοσιτετράωρα και αφορά στις προσωρινές εμβαλωματικού χαρακτήρα εργασίες ασφαλτοστρώσεως στον κεντρικό δρόμο της Άνω Σύρου, τοποθετήθηκε στο CycladesLive.gr, o Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Σύρου, κ. Πέτρος Ραουζαίος. 

“Με “πιάνει” πολύς κόσμος και με ρωτά για το συγκεκριμένο θέμα.  Θέλω δημόσια να δηλώσω λοιπόν, ότι όποιες εργασίες πραγματοποιήσαμε, από το 6ο Δημοτικό έως όπισθεν των Γυμνασίων και ασφαλτομίγματος στα πιο επικίνδυνα σημεία έμπροσθεν του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου- για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση της επικινδυνότητας από το Τμήμα Οδοποιίας και Μικρών Έργων του Δήμου, είναι εργασίες προσωρινές!!!

Η πλήρης αποκατάσταση του δρόμου, από το ύψος της στροφής της “πρώην Θέας” έμπροσθεν του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου και άνωθεν αναμένουμε να γίνει μέσα από την εργολαβία της αρμόδιας αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διότι πολύ απλά ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ!!!!!
Θέλω να κάνω σαφές και ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο  τμήμα οδικού δικτύου,  είναι δηλωμένο και με ΦΕΚ ως επαρχιακός δρόμος και επαναλαμβάνω, ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τα εργα είναι προσωρινού χαρακτήρα και οι εργασίες που έγιναν καθαρά εργασίες πρώτης  και άμεσης λύσης και ανάγκης για να μειώσουμε την παρα πολύ κακή κατάσταση του δρόμου και ειδικότερα μπροστά στο δημοτικό σχολείο της  Άνω Συρου. 
Ως Κοινότητα έχουμε κάνει όλες τις δέουσες ενέργειες για την πλήρη επισήμανση, του ως άνω πολύ σημαντικού  κι έντονου προβλήματος και το μόνο πλέον που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την έναρξη της σχετικής εργολαβίας από την Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου!!!!

Πριν την ενοποίηση, ο συγκεκριμένος  δρόμος ήταν ο κεντρικος δρόμος της Ανω Σύρου γι αυτό και είναι επαρχιακός και όχι δημοτικός. Καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια, των διερχόμενων οδηγών, των κατοίκων της Κοινότητας μας και τον γονέων που τα παιδιά τους φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο της Άνω Σύρου, αλλά θέλω να γίνει σαφές ότι δεν έχουμε περεταίρω αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου.

Εμείς ως Κοινότητα από τη στιγμή ανάληψης καθηκόντων έχουμε επανειλημμένως και  έγγραφες και προφορικές οχλήσεις και συναντήσεις με τον αρμόδιο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη.  Τον Μάρτιο που μας πέρασε μάλιστα ήταν η τελευταία συνάντηση. Ο κ. Λεονταρίτης μας είχε αναγγείλει ότι θα ξεκινήσουν εργασίες για το συγκεκριμένο σημείο που μιλάμε τον Απρίλιο που μας πέρασε.   Δεν ξεκίνησαν όμως,  λόγω ανατιμήσεων των υλικών , του πετρελαίου ,και του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ο ίδιος μας είπε ενημερώνοντάς μας ότι τα δημόσια έργα και ειδικότερα ασφαλτοστρώσεων και παρόμοιων εργασιών “παγώνουν” για λίγο. Αναμένουμε να ξεκινήσουν στο προσεχές μέλλον.

Τόσο για αυτό το σημείο του οδικού δικτύου που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όσο και για εκείνο που ξεκινά από το Κοκκινόσπιτο (στο Επισκοπείο) και φθάνει στη διασταύρωση Κινίου και Δανακού, έχουμε επανειλημμένες φορές μιλήσει με την Περιφέρεια και ζητήσει να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό. Στην ίδια κατηγορία έχουμε και τις τοποθετήσεις προστατευτικών μπαρών στο δρόμο πηγαίνοντας προς Αληθινή. Αυτά τα έργα υπάγονται στην ίδια εργολαβία οδοποιίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. θα γίνουν τα έργα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την περιφέρεια απλώς παγώνουν για κάποιο χρονικό διάστημα. 

Εμείς προβήκαμε στις εργασίες  (μπαλώματα) ανεξαρτήτως αρμοδιότητας απλώς και μόνο για να μειώσουμε την όποια επικινδυνότητα υφίσταται στο συγκεκριμένο δρόμο. Για το υπόλοιπο τμήμα που είναι δημοτικός δρόμος,  πήραμε απόφαση να αναμείνουμε την έναρξη της σχετικής ασφαλτόστρωσης για το  τμήμα που μας αναλογεί γύρω στο Σεπτέμβριο.

Ως Κοινότητα της  Άνω Σύρου, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν έχουμε αφήσει το συγκεκριμένο ζήτημα από τις προτεραιότητές μας,  τρία χρόνια σχεδόν καθόλου. Συνεχως πιέζουμε και κυνηγάμε το θέμα με Αντιπεριφερειαρχη.   Κάτι παραπάνω δεν μπορούμε να κάνουμε. Για του λόγου το αληθές, σας εμπιστεύομαι και σας επιτρέπω να δημοσιοποιήσετε τις σχετικές αποφάσεις μας προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

 

Απόφαση 14 Κοινότητας Ανω Σύρου

 

Απόφαση 39 Κοινότητας Ανω Σύρου

 

Απόφαση 39 Κοινότητας Ανω Σύρου

 

Απόφαση 58 Κοινότητας Ανω Σύρου

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα