«Παράθυρο» επιστροφής ανεμβολίαστου διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία άνοιξε ο Πλεύρης

«Παράθυρο» επιστροφής ανεμβολίαστου διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία άνοιξε ο Πλεύρης

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου της αναστολής εργασίας για το ανεμβολίαστο διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Λαμπρούλη από το ΚΚΕ ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «ενδεχόμενη άρση δεν αφορά ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς είναι άλλης σημασίας θέμα ένας επιστήμονας που δεν σέβεται την επιστήμη του και άλλο ένας δημόσιος υπάλληλος».

Σημείωσε πως «αν αλλάξουν τα υγειονομικά δεδομένα μπορεί να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Ο κ. Πλεύρης διαμήνυσε πως δεν είναι από τους ανθρώπους που θέλει να κλείσει το μάτι και το γεγονός ότι κάποιοι δεν επιστρέφουν στην εργασία τους είναι επιλογή τους. Επανέλαβε πως η βούληση της κυβέρνησης έχει αποτυπωθεί και έχει νομοθετηθεί και μέχρι τις 31/12 είναι σε ισχύ το μέτρο της αναστολής για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και πως όλα μπορούν να αλλάξουν εάν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον Σεπτέμβριο πει ότι δεν υπάρχει πανδημία.

Την ίδια ώρα, ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή και εισάγεται την Τρίτη προς ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό με τον Θάνο Πλεύρη να αναφέρει πως διαφάνηκε μια ευρύτερη συμφωνία επί της αρχής στον θεσμό, καθώς «όλοι αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητά του για αυτό και προσπαθήσαμε και πήγαμε σε ρυθμίσεις που είναι ωφέλιμες για τον πολίτη και θα τις αγκαλιάσει και η επιστημονική κοινότητα χωρίς ανταγωνιστικότητες μεταξύ ειδικών και γενικών ιατρών».

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα