Ουκρανία: Ο Ζελένσκι «καρατόμησε» δύο κορυφαίους αξιωματούχους

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι «καρατόμησε» δύο κορυφαίους αξιωματούχους

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι «καρατόμησε» δύο κορυφαίους αξιωματούχους στον τομέα της ασφάλειας χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες» σε ομιλία του το πρωί της Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε, απέλυσε τον Ναούμοβ Ανρέι Ολεχόβις, πρώην επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) και τον Κρουβορούτσκο Σερχίι Ολεξάντροβιτς , πρώην επικεφαλής του τμήματος των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας.

Μάλιστα, τους αφαίρεσε τους τίτλους τους λέγοντας πως είναι «αντιήρωες».

Ο Ουκρανός πρόεδρος τους κατηγόρησε ότι δεν εκπλήρωσαν το καθήκον τους να προστατεύσουν την «ελευθερία και την ανεξαρτησία» της Ουκρανίας, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Τώρα δεν έχω χρόνο να αντιμετωπίσω όλους τους προδότες, αλλά σταδιακά θα τιμωρηθούν όλοι», σημείωσε ο Ζελένσκι.

 

Παράλληλα, προειδοποίησε πως οι «αξιωματούχοι που δεν έχουν αποφασίσει ποια είναι η πατρίδα τους και έχουν παραβιάσει τον όρκο πίστης της Ουκρανίας αναπόφευκτα θα στερηθούν τους στρατιωτικούς βαθμούς τους».

«Τυχαίοι στρατηγοί δεν ανήκουν εδώ», συνέχισε.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι προειδοποιεί πως η Μόσχα θέλει να οργανώσει αυτό που αποκάλεσε ψευτοδημοψήφισμα στην περιφέρεια της Χερσώνας για να σχηματιστεί «λαϊκή δημοκρατία» όπως αυτές που είχαν ιδρυθεί στα εδάφη των αυτονομιστών.

 

«Βέβαιος πως είναι πολύ ευχάριστο για όλους εσάς να διαβάζετε τις ειδήσεις και να βλέπετε ότι οι ουκρανικές πόλεις σταδιακά απελευθερώνονται από τις δυνάμεις κατοχής», είπε ακόμη, προειδοποιώντας πως δεν είναι ώρα για εφησυχασμό.

«Όλοι θέλουμε τη νίκη», όμως «θα γίνουν κι άλλες μάχες. Έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας για να επιτύχουμε όλα όσα θέλουμε».

 

Πηγή cnn.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα