Οι Συριανοί «Afterimage» κυκλοφορούν το δεύτερο τους άλμπουμ

Οι Συριανοί «Afterimage» κυκλοφορούν το δεύτερο τους άλμπουμ

Οι «Afterimage» παίζουν Progressive / Power Metal και έρχονται από την Ερμούπολη της Σύρου. Τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο της, η μπάντα επανέρχεται με δεύτερο άλμπουμ το οποίο κυκλοφορεί στις 3 Ιουνίου από την Steel Gallery Records.

Με νέα μέλη στη σύνθεσή της (James Μάγειρας – κιθάρες, Jason Μανούσος – κιθάρες, Πέτρος Βασιλειάδης – μπάσο / πλήκτρα), οι «Afterimage» εξελίσσουν τον ήχο τους, επηρεασμένοι από την late 80s και early 90s US Prog / Power Metal σχολή.

Φυσικά όλα τα κλασσικά «Afterimage» στοιχεία υπάρχουν και στο νέο υλικό: τα φωνητικά του Χρήστου Παπαδάκη (τα οποία έχουν στο παρελθόν περιγραφεί ως ένας ποικιλόμορφος συνδυασμός από John Arch, Geddy Lee και Buddy Lackey), το εκφραστικό και συνάμα τεχνικό drumming του Κώστα Μοιράγια και φυσικά οι κιθάρες του Πέτρου Πρίντεζη. Χαρακτηριστικά που αν μη τι άλλο θέτουν τις βάσεις για τον «Afterimage» ήχο.

Το λυρικό, μουσικό στίγμα που έρχεται στο προσκήνιο φαίνεται ξεκάθαρα από κομμάτια όπως το “Imagination Regenerated” που ανοίγει το άλμπουμ, το επικό “Talisman”, το neo-prog “Mirrors” (στο οποίο παίζει πλήκτρα ο Σάκης Μπαντής των μεγάλων Horizon’s End), το θυελλώδες “Morgana” και φυσικά το magnum opus της μπάντας, το διάρκειας 15 λεπτών “An Overture to Mystic Arts”.

Η παραγωγή, η μίξη και το mastering του δίσκου έγιναν στο Infinity studio στην Θεσσαλονίκη από τον Κώστα Σκανδάλη (ex-Wardrum, Horizon’s End). Από τις πρώτες ακροάσεις της μίξης στα κεντρικά της Steel Gallery, όλοι παραδέχτηκαν πως αυτή είναι μια από τις καλύτερες παραγωγές του Σκανδάλη ως τώρα.

Αν ψάχνεις για εμπνευσμένο Progressive / Power Metal στα χνάρια των παλιών Fates Warning (John Arch εποχής), Heir Apparent (“One Small Voice” εποχής), Mystic Force, Psychotic Waltz και Crimson Glory τότε αυτός ο δίσκος είναι για σένα.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως οι «Afterimage» είναι η πρώτη Συριανή μπάντα στο είδος της, που υπογράφει συμβόλαιο και κυκλοφορεί τις δουλειές της επίσημα από μια από τις πλέον αναγνωρισμένες δισκογραφικές εταιρίες στον χώρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Single / promo video: “Imagination Regenerated” –  https://youtu.be/8_OWdghCX3c

Label: steelgallery.com

Σελίδες της μπάντας: afterimageweb.bandcamp.com / instagram.com/afterimageweb

Facebook:
 facebook.com/Afterimageweb / facebook.com/ArkeynSteel

Syros-Agenda.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα