Ο Μητροπολίτης Παροναξίας στη θεατρική παράσταση «Μαντώ, η Ηρωίδα της Μυκόνου»

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας στη θεατρική παράσταση «Μαντώ, η Ηρωίδα της Μυκόνου»

Με μεγάλη επιτυχία και την συμμετοχή κόσμου ανέβηκε η θεατρική παράσταση «Μαντώ, η Ηρωίδα της Μυκόνου» του Δρ. Γεωργίου Κοζυράκη, σε σκηνοθεσία του Μενελάου Τζαβέλλα, στην  Πάρο και στη Νάξο. Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε στην Πάρο και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου του Παρίου, της Ενορίας Κώστου, την Δευτέρα 28-3-2022 το απόγευμα. Εν συνεχεία, η θεατρική ομάδα μετέβη στη Νάξο, όπου έπαιξε στο «ΑΝΔΡΟΝΙΚΕΙΟ» Πολιτιστικό Κέντρο Δαμαριώνα, το απόγευμα της Τετάρτης 30-3-2022.

 

Η θεατρική παράσταση επαναλήφθηκε την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022, στην πόλη της Νάξου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ», με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανού, και πολλών κατοίκων του νησιού.

 

Στην αρχή της παράστασης μίλησε ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να απευθύνει χαιρετισμό. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στη μεγάλη προσωπικότητα της Μαντούς Μαυρογένους (η οποία αρκετά χρόνια έζησε στην Πάρο, όπου και εκοιμήθη και ετάφη στον αύλειο χώρο της Παναγίας Εκατονταπυλιανής), συγχαίροντας συγχρόνως τους συντελεστές της παραστάσεως καθώς και την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Δήμο Νάξου, για την πρωτοβουλία της διοργανώσεως στα νησιά της Μητροπολιτικής του περιφερείας.

 

 

Να σημειωθεί πως χθες, Παρασκευή, 1-4-2022 το πρωί, δόθηκαν δύο ακόμη παραστάσεις με την συμμετοχή των μαθητών των σχολείων της πόλεως.

 

  

 

Πηγή orthodoxianewsagency.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα