Νέα βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς: Έσπασαν ιστορική δεξαμενή νερού και έβαλαν τα παπούτσια τους

Νέα βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς: Έσπασαν ιστορική δεξαμενή νερού και έβαλαν τα παπούτσια τους

Ακόμα ένα περιστατικό βεβήλωσης της Αγιάς Σοφιάς έγινε γνωστό σήμερα.

Μετά τις εικόνες ντροπής από τις φθορές στην Αυτοκρατορική Πύλη και τις φωτογραφίες με τα σφηνωμένα παπούτσια στις εσοχές του ναού, ο Τούρκος αρχαιολόγος, Ομέρ Φαρούκ Γιαβαστσάι, μέσω ανάρτησης σχετικής φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι κάποιοι μετέτρεψαν ακόμα και μια ιστορική οθωμανική δεξαμενή νερού σε…παπουτσοθήκη, αφότου έσπασαν το καπάκι της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑI μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη δήλωση για το θέμα. Δείτε την ανάρτηση του Τούρκου Αρχαιολόγου την οποία συνόδευσε και με τη σχετική φωτογραφία:

Οι εικόνες ντροπής από το εσωτερικό του ναού προκαλούν οργή στους Χριστιανούς σε όλον τον κόσμο και δείχνουν ότι η μόνο τυχαίο περιστατικό δεν ήταν η πρόσφατη καταστροφή της αυτοκρατορικής πύλης.

Πρόσφατα είχε εκφράσει την έντονη ενόχλησή του και ο υπεύθυνος του Δήμου Κωνσταντινούπολης για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης, Μαχίρ Πόλατ, για το γεγονός ότι οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει χώρους του ναού σε… παπουτσοθήκες!

«Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας. Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία των εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;» έγραψε σχετικά.

 

 

Πηγή .thestival.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα