Μύκονος- Σύρος: Πλειστηριασμοί – Ηχηρά σφυριά για ακίνητα

Μύκονος- Σύρος: Πλειστηριασμοί – Ηχηρά σφυριά για ακίνητα

Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί οι πλειστηριασμοί σε βάρος των εταιρειών Vecchia, Βικτώρια και Μυκονιάτικες Κατοικίες, αλλά και για ξενοδοχειακό συγκρότημα στο νησί των ανέμων

Ηχηρά σφυριά για σημαντικά ακίνητα στο Θησείο, τη Μύκονο και τη Σύρο έχει προγραμματιστεί να χτυπήσουν αύριο Τετάρτη 4 Μαΐου.

Το συγκρότημα στη Μύκονο

Αρκετά σφυριά όμως έχουν προγραμματιστεί για αύριο και για ακίνητα στη Μύκονο. Το ένα αφορά τουριστικό συγκρότημα στη θέση «Βουγλι-Άγιος Νικόλαος» το οποίο αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο 642 τ.μ. Σημειώνεται ότι πρόκειται για επαναληπτικό πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20%, στα 1.408.000 ευρώ (από 1.760.000 ευρώ).

Σύμφωνα με την έκθεση το συγκρότημα αποτελείται από:

Α) Διώροφο κτίσμα στο οποίο υπάρχουν συνολικά 3 διαμερίσματα, και συγκεκριμένα διαμέρισμα ισογείου, επιφάνειας 94,63 τ.μ., με δύο υπνοδωμάτια, χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο και δύο βεράντες, στην μία εκ των οποίων υπάρχει υπαίθριο σπα με τζακούζι, διαμέρισμα πρώτου ορόφου επιφάνειας 48,20 τ.μ., με ένα ενιαίο χώρο στον οποίο υπάρχει το υπνοδωμάτιο – καθιστικό και κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη, μπάνιο και ένα μικρό μπαλκόνι, διαμέρισμα πρώτου ορόφου επιφάνειας 100 τ.μ., με ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα, μπάνιο και ενιαίο χώρο σαλονοτραπεζαρίας και ένα μπαλκόνι.

Β) Διώροφο κτίσμα στο οποίο υπάρχουν συνολικά δύο διαμερίσματα και συγκεκριμένα διαμέρισμα ισογείου επιφάνειας 52,87 τ.μ., με ένα υπνοδωμάτιο, ξεχωριστό χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο και βεράντα, στην οποία υπάρχει υπαίθριο σπα με τζακούζι, διαμέρισμα πρώτου ορόφου, επιφάνειας 57,74 τ.μ., με δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, ξεχωριστό χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο και μεγάλο μπαλκόνι με πέργκολα και υπαίθριο σπα με τζακούζι.

Γ) Βοηθητικούς χώρους και συγκεκριμένα αποθηκευτικός χώρος επιφάνειας 10,18 τ.μ., και λεβητοστάσιο επιφάνειας 3,60 τ.μ.
Δ) Πισίνα εμβαδού 15 τ.μ.

Η «Βικτώρια» και οι «Μυκονιάτικες Κατοικίες»

Το δρόμο για το σφυρί παίρνουν για μια ακόμη φορά στις 4 Μαΐου -με επισπεύδουσα την Intrum-, και μέσω 18 πλειστηριασμών δύο ακίνητα της εταιρείας «Βικτώρια Τουριστικές Επιχειρήσεις», συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη, στη Μύκονο. Το πρώτο τυπικά περιλαμβάνει 14 οριζόντιες ιδιοκτησίες οι οποίες βρίσκονται επί οικοδομής κτισμένης σε αγροτικό ακίνητο εμβαδού 4.200 τ.μ στη θέση «Φανάρι», με την ονομασία «Κουρίθρενα».

Η οικοδομή αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο που περιλαμβάνουν 7 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες-αποθήκες και 7 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες-διαμερίσματα.

Το οικόπεδο περιήλθε στην εταιρεία «Βικτώρια», μέσω αγοραπωλησίας τον Δεκέμβριο του 2001. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, αυτές οι οριζόντιες ιδιοκτησίες δεν χτίστηκαν και αντί αυτών κατασκευάσθηκαν ένα κτίριο με ισόγειο και όροφο συνολικού εμβαδού 1323 τ.μ. και ένα δεύτερο κτίριο 117 τ.μ.

To συγκρότημα κατοικιών, όπως αναφέρεται, βρίσκεται σε κακή κατάσταση και στις παρατηρήσεις καταγράφεται ότι «συμβολαιογραφικά υπάρχει ταύτιση με την οικοδομική άδεια, αλλά κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το κτίριο της οικοδομικής άδειας δεν ταυτίζεται με κανένα από τα υπάρχοντα κτίρια, συνεπώς όλα τα κτίρια εντός του εν λόγω γηπέδου είναι αυθαίρετα και χρήζουν τακτοποίησης».

Επιπλέον, λόγω της μη ταύτισης των συμβολαιογραφικών εγγράφων με την πραγματικότητα απαιτείται τροποποίηση της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας.

«Κάποια από τα κτίρια έχουν κλειστεί και μπαζωθεί, συνεπώς είναι πιθανό να υπάρχουν καταγγελίες και πρόστιμα για τα συγκεκριμένα κτίρια. Καθώς οι κατασκευές είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετες και δεν υπάρχει ταύτιση συμβολαιογραφική και πολεοδομική με την πραγματικότητα, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και πλήρης νομικός έλεγχος, καθώς το πρόβλημα του εν λόγω ακινήτου είναι δυσεπίλυτο», όπως τονίζεται.
Έτσι, χρειάζεται νέα πλήρης αποτύπωση των κτιρίων και υπαγωγή αυτών στον Ν.4495/2017, προκειμένου να είναι δυνατή η σύνταξη οποιασδήποτε δικαιοπραξίας, καθώς και μελέτη στατικής επάρκειας για όλα τα κτίρια με αναλυτική τεκμηρίωση του φέροντος οργανισμού.

Για το ακίνητο αυτό η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.280.000 ευρώ.

Το δεύτερο σφυρί αφορά τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες που έχουν ανεγερθεί σε αγροτικό κτήμα εμβαδού 5.762 τ.μ. στη θέση «Κούνδουρος». Το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και εντός του οικοπέδου υπάρχει και πισίνα. Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.050.245 ευρώ.

Επίσης, αύριο Τετάρτη 4 Μαΐου βγαίνει στο σφυρί μία ακόμη ιδιοκτησία της οικογένειας Πατρώνη. Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς, στρέφεται κατά της «Μυκονιάτικες Κατοικίες Α.Ε.» και αφορά κατοικία, που παρά την επωνυμία της εταιρείας, βρίσκεται στη Σύρο.
Πρόκειται συγκεκριμένα για διώροφη κατοικία με βοηθητικούς χώρους και πισίνα σε οικόπεδο 6.401 τ.μ. στη θέση «Λωτός Κινίου» του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμού.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, αποτελείται από ισόγειο 178.82 τ.μ. και α΄ όροφο 67,80 τ.μ. με χρήση κατοικίας, γκαράζ 48 τ.μ. και αποθήκη 79,50 τ.μ., ενώ από το σχέδιο προβλέπεται πισίνα 95,20 τ.μ. αλλά τελικά κατασκευάστηκε μικρότερη.

Ακόμη διαπιστώθηκε ισόγειος αποθηκευτικός χώρος στα επιχρίσματα και χωρίς πόρτα που δεν υπάρχει στα σχέδια της άδειας και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στο δώμα χωρίς έγκριση.

Κατά την έκθεση εκτίμησης, η κατοικία έχει εμφανή στοιχεία εγκατάλειψης με φθορές τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στο εσωτερικό της καθώς τα παράθυρα είναι ανοιχτά και εκτεθειμένα. Ο εξωτερικός χώρος δεν είναι πλήρως διαμορφωμένος και η πισίνα έχει κατασκευασθεί μέχρι τα μπετά.

Η κατάσχεση έγινε για ποσό 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης) και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 525.000 ευρώ.

 

 

Πηγή : newmoney.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα