Μήνυμα Δημάρχου για την «Εργατική Πρωτομαγιά»

Μήνυμα Δημάρχου για την «Εργατική Πρωτομαγιά»

Μήνυμα Δημάρχου για

«Εργατική Πρωτομαγιά»

 

Φέτος συμπληρώνονται 136 χρόνια από την Πρωτομαγιά στο Σικάγο, 136 χρόνια από την απεργία που κατέληξε σε αιματοχυσία, 136 χρόνια συνεχών αγώνων και διεκδικήσεων για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς δεν είναι τυπικός αλλά ουσιαστικός. Ακόμη κι αν έχουν σημειωθεί ρηξικέλευθες κατακτήσεις, η εποχή που διανύουμε απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση. Η οικονομική, κοινωνική και τελευταία η υγειονομική κρίση έχουν επιφέρει τεράστιες αλλαγές στον εργασιακό τομέα, με την ανεργία να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και τα εργασιακά δικαιώματα να τίθενται υπό διαρκή αμφισβήτηση.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, στέκεται στο πλάι των εργαζομένων με σεβασμό και κατανόηση. Παράλληλα,  διεκδικεί θέσεις εργασίας στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του, ενώ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία νέων επαγγελματικών ευκαιριών στο νησί μας.  

Η σημερινή ημέρα στέλνει μήνυμα ενότητας, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης. Στέλνει μήνυμα, σε πείσμα της αβεβαιότητας των καιρών, να βρεθούμε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του και να συνδιαμορφώσουμε συνθήκες κοινωνικής προόδου και ευημερίας.

 

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης

 

Νικόλαος Λειβαδάρας

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα