Μηνάς Μπουγιούρης: Κοτετσόσυρμα – Περιμένουμε την αποξήλωση το συντομότερο

Μηνάς Μπουγιούρης: Κοτετσόσυρμα – Περιμένουμε την αποξήλωση το συντομότερο

Κοτετσόσυρμα καθρέφτη, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, κ. Μηνάς Μπουγιούρης, την περίφραξη στο λιμάνι της Ερμούπολης , ένα ζήτημα που έχει δημιουργήσει μεγάλη ένταση και διαφωνίες στο νησί!!
Πάμε να δούμε τη σχετική ανάρτηση του κ. Μπουγιούρη:
Αν σε κάτι μπορεί να φανεί «χρήσιμο» το κοτετσόσυρμα στην παραλία της Ερμούπολης είναι ότι λειτουργεί ως καθρέφτης! Αντικατοπτρίζεται σε αυτόν η νοοτροπία και η κατάσταση του νησιού τις τελευταίες δεκαετίες. Έλλειμα οράματος, μονάδες αντί για ομάδες, έργα αποσπασματικά δίχως στρατηγικό υπόβαθρο, δεκάδες χαμένες ευκαιρίες, απαξίωση της επιστημονικής κοινότητας, αφαίμαξη της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου, αριβίστες σε θέσεις ευθύνης με εξειδίκευση στις μουσικές καρέκλες. Γυρίζουν γύρω γύρω και μόλις βρουν κενή θέση κάθονται. Μια φωτογραφία, μια αντιμισθία και ένα κοτετσόσυρμα είναι το “ταβάνι”, δυστυχώς. Αυτό ψηφίσαμε, αυτό πήραμε θα πει κάποιος.Τίμια η «συναλλαγή». Αντί για συγγνώμη, διαβάζουμε δικαιολογίες. Αντί για ανάληψη ευθύνης, μεταβίβαση στον προηγούμενο. Η παραίτηση δεν υπάρχει στο λεξικό, έχει σβηστεί.
Το έργο όταν αποτύχει ήρθε προίκα. Αν πετύχει βγήκε από παρθενογένεση.
Το αφήγημα αυτό το είχαν και οι προηγούμενοι, όπως και οι προ-προηγούμενοι. Τελικά μέσα από αυτή την ατέρμονη σπείρα δικαιολογιών φτάσαμε στο προπατορικό αμάρτημα και την λιγούρα του Αδάμ.
Δεν αξίζει να αναφερθούμε από τεχνικής άποψης στην συρματοπερίφραξη.
Τα έργα μιλούν μόνα τους.
Δεν χρειάζονται δικηγόρο.
Περιμένουμε την αποξήλωση το συντομότερο δυνατόν.
Ούτως ή άλλως η ίδια η πόλη το έργο το έχει αποβάλλει ήδη.
Αν υπήρξε ποτέ σύλληψη.
Κάνουμε έκκληση, αντί να ασχολούμαστε στο πως θα βελτιώσουμε τον καθρέφτη – κοτετσόσυρμα να επικεντρωθούμε στο πως θα ανυψωθεί το είδωλο που αντικατοπτρίζεται σε αυτόν.
Εκεί είναι το μέλλον του τόπου – αυτό είναι το όνειρο μας.
Υ.Γ.
Ως Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Νόμου Κυκλαδων θα ζητήσουμε άμεσα την εγκεκριμένη μελέτη καθώς επίσης και τις εγκρίσεις από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Σύρου και την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ενέκριναν τα συμβούλια, ΑΝ φυσικά υπάρχει σχετική έγκριση.
19/4/22
Μηνάς Δ. Μπουγιούρης
Πολιτικος Μηχανικος
Προεδρος Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νόμου Κυκλαδων

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα