Μήλος: Μικρές χωματερές οι κάδοι απορριμμάτων

Μήλος: Μικρές χωματερές οι κάδοι απορριμμάτων

Μικρές χωματερές έχουν μετατραπεί οι κάδοι απορριμμάτων σε διάφορα σημεία στο νότιο τμήμα του νησιού.

Το θέαμα είναι αποκρουστικό και κάθε άλλο από οργάνωση του Δήμου Μήλου στη αποκομιδή απορριμμάτων δείχνει. Επιπλέον σε μερικά σημεία (αν όχι σε όλα) η δυσοσμία είναι πάρα πολύ  έντονη σε όποιον βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την περιοχή.

Μπορεί να μεσολάβησαν οι μέρες του Πάσχα που ήταν εορταστικές και οι υπηρεσίες του Δήμου δεν λειτουργούσαν, αλλά η τόσο μεγάλη συσσώρευση απορριμμάτων σε απομακρυσμένα σημεία όπως είναι η επαρχιακή οδός από την περιοχή Δεκατέσσερις προς την Αγία Μαρίνα που δεν υπάρχουν οικισμοί, δεν δικαιολογεί την «αδράνεια» ,επιτρέψτε μου την έκφραση,του Δήμου Μήλου στο να περισυλλέξει επιτέλους την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη μεγάλη συσσώρευση απορριμμάτων.

Κι επειδή η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένοι κάδοι είναι γεμάτοι τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την Μεγάλη εβδομάδα, καλό θα ήταν ο Δήμος Μήλου να δει με μεγαλύτερη σοβαρότητα την αποκομιδή των απορριμμάτων γενικότερα.

Στην παραλία της Αχιβαδολίμνης, όλοι οι κάδοι είναι γεμάτοι. Υπάρχουν απορρίμματα έξω από αυτούς στον περιβάλλοντα χώρο. Απορίας άξιον δε, είναι το γεγονός των πλαστικών (σακούλες, μπουκάλια, κ.λ.π), που υπάρχουν διάσπαρτα σε ολόκληρη την παραλία, αφήνοντας την εντύπωση μιας εγκαταλειμμένης παραλίας, η οποία σημειωτέον είναι η μεγαλύτερη του νησιού.

Το καλοκαίρι, πιθανόν να υπάρχουν περιπτώσεις λουόμενων που θα παρουσιάσουν δερματικές παθήσεις οι οποίες μεταξύ άλλων θα οφείλονται στην μεγάλη συσσώρευση απορριμμάτων που υπάρχει τώρα στην παραλία.

Πριν η νυν Δημοτική Αρχή έρθει στα πράγματα, αγωνιούσε για τη αποκομιδή των απορριμμάτων. Τώρα τι έχει να μας πει για την άθλια κατάσταση που παρουσιάζουν αυτές οι απομακρυσμένες μάλιστα περιοχές ;

Κι όλα αυτά είναι ένα μικρό μόνο δείγμα της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί σχετικά με τα απορρίμματα στο νησί.

Πηγή milosvoice.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα