Μέρκελ σε Ζελένσκι: Σωστή η απόφαση να μην ενταχθείς στο ΝΑΤΟ

Μέρκελ σε Ζελένσκι: Σωστή η απόφαση να μην ενταχθείς στο ΝΑΤΟ

Η πρώην καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως ήταν σωστή η απόφαση το 2008 να μην δεχθεί την Ουκρανία το ΝΑΤΟ ήταν η σωστή. Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων, η πολιτικός της CDU, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου μετά από ερώτημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Βερολίνο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έριξε πυρά προς την πρώην καγκελάριο αλλά και τον πρώην Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, καλώντας του να επισκεφτούν την πόλη Μπούτσα για να δουν τις θηριωδίες των Ρώσων στρατιωτών.

Ουσιαστικά ο Ουκρανος πρόεδρος στρέφεται εναντίον των δύο πολιτικών επικρίνοντάς τους για την απόφαση τους να μπλοκάρουν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, το 2008.

Στη σύνοδο κορυφής του 2008 στο Βουκουρέστι, τα κράτη του ΝΑΤΟ είχαν υποσχεθεί την ένταξη της Ουκρανίας, αλλά στη συνέχεια υποχώρησαν.

Μέρκελ και Σαρκοζί εμπόδισαν τις εκκλήσεις άλλων εταίρων του ΝΑΤΟ για ταχεία ένταξη της χώρας. Εκείνη την εποχή, ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προειδοποίησε μάλιστα ρητώς ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε εντάσεις με τη Ρωσία.

Καταδικάζει η Μέρκελ τη θηριωδία στη Μπούτσα

Πάντως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Μέρκελ, η πρώην καγκελάριος καταδικάζει τις βαρβαρότητες στην πόλη Μπούτσα.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις αγριότητες που είδαμε στην Μπούτσα και σε άλλα μέρη της Ουκρανίας, όλες οι προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της διεθνούς κοινότητας γίνονται για να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας και να θέσουν τέλος στη βαρβαρότητα και τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και έχουν την πλήρη στήριξη της πρώην Ομοσπονδιακού καγκελάριου», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου.

 

Πηγή  Flash.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα