Μανώλης Μαργαρίτης- Ανοιχτή Επιστολή με αιχμές προς Δημήτρη Λιανό

Μανώλης Μαργαρίτης- Ανοιχτή Επιστολή με αιχμές προς Δημήτρη Λιανό

Ανοιχτή επιστολή εξέδωσε ο τέως Δήμαρχος Νάξου Μανώλης Μαργαρίτης, προς το δήμαρχο  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων , κ. Δημήτρη Λιανό, αφήνοντας αιχμές για αρκετά ζητήματα και δη για την απόλυτη οικειοποίηση του έργου δτον Κρατικό Λιμένα Νάξου.

 

Δήμαρχε, είναι γνωστό σε όλους ότι η κάθε νέα δημοτική αρχή είναι η συνέχεια της προηγούμενης και έργα που έχουν ξεκινήσει από τη μία συνεχίζει η επόμενη.

 

Επί των ημερών της δημοτικής μου αρχής χαρακτηριστικά, παρέλαβα έτοιμες μελέτες από το Νίκο Μαράκη, όπως βρεφονηπιακός σταθμούς της Γρόττας, δρόμος των Καλαμουριών κ.ά., τα οποία έργα ολοκληρώθηκαν στη δική μου θητεία. Πάντα όμως με τον αρμόζοντα σεβασμό, ποτέ δεν τα οικειοποιήθηκα και την κορδέλα των εγκαινίων την κόβαμε με τον πρώην δήμαρχο, τιμώντας και αναγνωρίζοντας την προσφορά του.

 

Διάβασα λοιπόν την ανακοίνωση σου για το σπουδαιότατο και αναγκαίο έργο για το νησί μας – επέκταση διαδρόμου αεροδρομίου Νάξου.

 

Οι ενέργειες γι αυτό το έργο, το οποίο ως γνωστόν έχουν ξεκινήσει από το 2011, εύχομαι να προχωρήσουν γοργά και να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις για το καλό της Νάξου και των νησιών μας.

Ανέφερες λοιπόν ότι το έργο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες, οικονομική κρίση κ.ά. φοβούμενος να αναφέρεις τις εννέα ετών προσπάθειες της προηγούμενης δικής μου δημοτικής αρχής, λες και ότι έγινε, επιτεύχθηκε στα δύο τελευταία χρόνια της δικής σου διοίκησης.

 

Ξεχνάς βέβαια (ηθελημένα) ότι μαζί πρωτοπήγαμε στην ΥΠΑ το 2011.

Ξεχνάς τη συνάντησή μου με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που με εντολή του ξεκίνησε η υπόθεση.

Ξεχνάς ότι η τοπογραφική μελέτη του έργου, η γεωλογική και η περιβαλλοντικές μελέτες έγιναν επί των ημερών μου.

Ξεχνάς, ότι οι απαλλοτριώσεις ξεκίνησαν και έγιναν τότε.

Ξεχνάς, τις επισκέψεις των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για μετρήσεις, ακόμα και του τότε Διοικητή κ. Κούκη.

Ξεχνάς τα επανειλημμένα ταξίδια μου και πολλές φορές μαζί σου, στην ΥΠΑ και στο Υπουργείο Μεταφορών και τόσα άλλα που απώτερο στόχο και σκοπό είχαν το αεροδρόμιο μας.

 

Εσύ βέβαια ξεπερνώντας όλα αυτά, και με τη χαρακτηριστική σου έπαρση, θεώρησες ότι μόνο από εσένα έγιναν όλα.

 

Θα πεις όμως ότι στο τέλος της ανακοίνωσης σου ευχαριστείς πολλούς, εντάσσοντας και εμένα στο πλήθος των συμβαλλόντων, ενώ δεν είναι έτσι το σωστό.

 

Μπράβο σου λοιπόν για την αποκλειστική σου «επιτυχία», συνέχισε έτσι και μην ξεχάσεις στα εγκαίνια να φωνάξεις και το αφεντικό σου (που σημειωτέων ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα «αεροδρόμιο») -αν είστε ακόμα στις θέσεις σας-, για να λάβετε μαζί τα εύσημα και τα χειροκροτήματα και εμείς, μη σε νοιάζει, θα σας παρακολουθούμε επευφημώντας σας.

Αλλά μην ξεχνάς και κάτι ακόμα, ότι ο λαός έχει και μνήμη και κρίση.

 

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

 

Μανώλης Μαργαρίτης
πρώην δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων”

 

 

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα