Κύθνος: Τι ευθύνεται για τη βύθιση του εντυπωσιακού σκάφους «007»

Κύθνος: Τι ευθύνεται για τη βύθιση του εντυπωσιακού σκάφους «007»

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει συγκεντρώσει παγκοσμίως το σκάφος «007 James Bond» που κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια, το οποίο είχε προσαράξει σε παραλία της Κύθνου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες του cyclades24.gr το gps φαίνεται να μην είχε σωστή ενημέρωση και να οδήγησε το σκάφος, που εκμεταλλεύεται Ελβετός επιχειρηματίας, στα ρηχά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα και να υπάρξει μεγάλη εισροή υδάτων και να πάρει κλίση προς τα αριστερά.

Φυσικά όσοι βρίσκονται κοντά στην παραλία Κολώνα της Κύθνου, προσπαθούν να το πλησιάσουν ώστε να δουν από κοντά το εκπληκτικό σκάφος των 49 μέτρων που έχει σχεδόν βυθιστεί.

Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, το θετικός της υπόθεσης είναι ότι το σκάφος δε βυθίστηκε και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Την επιχείρηση συντονίζουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκάφους του Λιμεναρχείου Σύρου.

Το σημαντικότερο δε, είναι ότι ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την απομάκρυνσή του. Έχει φτάσει στην Κύθνο εταιρία που δραστηριοποιείται στις ανελκύσεις και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίον θα ρυμουλκήσει το υπερπολυτελές σκάφος. Θεωρείται θέμα χρόνου η απομάκρυνσή του.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το υπερπολυτελές σκάφος «007» το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με τον James Bond, προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής στην Κύθνο και παρουσίασε εισροή υδάτων, άγνωστο ακόμη γιατί, λαμβάνοντας υπόψιν την αξία του σκάφους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η θαλαμηγός βρέθηκε σε ημιβυθισμένη κατάσταση, ενώ οι πέντε επιβαίνοντες, μη Ελληνικής καταγωγής, δεν κινδύνευσαν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος αλλά παραμένουν σοβαρά ερωτήματα για το πώς συνέβη.

Πηγή | Protothema.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα