Κυκλάδες: Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για το οργανικό μέλι FAMiLY BEEZ

Κυκλάδες: Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για το οργανικό μέλι FAMiLY BEEZ

Με δύο δώρα από τις Κυκλάδες και δύο από τα Δωδεκάνησα συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό World Food Gift Challenge της IGCAT η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου στο Centre Artesanal της Μινόρκα, το οργανικό μέλι THE FAMiLY BEEZ από τη Σέριφο διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Best Story Telling» ανάμεσα σε 33 προϊόντα από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, αποδεικνύοντας πώς σε μια κατηγορία υψηλού ανταγωνισμού η ιστορία ενός προϊόντος που παράγεται με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση στη φυσική διαδικασία και ο τρόπος που επιλέγει να την αφηγηθεί μέσα από μια μοναδικά σχεδιασμένη συσκευασία και με σεβασμό στις αρχές της βιωσιμότητας αποτελούν στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά προκειμένου να αναδειχθούν τα μοναδικά του χαρακτηριστικά.

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων χαίρεται ιδιαίτερα που η ποιότητα των κυκλαδικών προϊόντων που προσφέρει το μοναδικό οικοσύστημα των Κυκλάδων παραμένει σταθερά υψηλή χάρη στην ακούραστη προσπάθεια των τοπικών παραγωγών, γεγονός που αναγνωρίζεται και διεθνώς. Η ενασχόληση με τον τομέα της γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια γίνεται με όλο και μεγαλύτερη φροντίδα, επιμέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια. Όσοι από τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες της εστίασης έχουν υιοθετήσει αυτή τη λογική, έχουν ήδη δει τους κόπους τους να επιβραβεύονται ενώ ταυτόχρονα έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών στα νησιά μας. Προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει και ο νέος κύκλος αξιολόγησης των τοπικών προϊόντων, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, για την εγγραφή τους στο μητρώο των Προτεινόμενων Προϊόντων του δικτύου Aegean Cuisine ώστε οι παραγωγοί μαζί με τα εστιατόρια του δικτύου να συνεχίσουν να αποτελούν τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης αλλά ταυτόχρονα και της σύγχρονης εκδοχής της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα