Κορονοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων έφεραν τα σχολεία – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Κορονοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων έφεραν τα σχολεία – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Την τελευταία εβδομάδα (ISO εβδομάδα 37) παρατηρείται μικρή αύξηση (7%) των κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (ISO εβδομάδα 36).

Η αύξηση αυτή εντοπίζεται, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ κυρίως «σε άτομα που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών». Η αύξηση είναι αναμενόμενη λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και της αύξησης του αριθμού επαφών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού συστήνεται η τήρηση των προληπτικών μέτρων στα παιδιά, τους εφήβους, και τους ενήλικες όπως, η έγκαιρη απομόνωση, η πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων και η έγκαιρη διάγνωση, η αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα. Γενικά, η χρήση της μάσκας ενθαρρύνεται σε κλειστούς χώρους.

Να σημειωθεί ότι και στο Νομό των Κυκλάδων, τα στατιστικά στοιχεία ακολουθούν τον ίδιο δρόμο ανοδικής πορείας κρουσμάτων, αφού δεν είναι λίγα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλα τα νησιά μας.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα