Κέα: Καθαρισμός βυθού Βουρκαρίου – Πολλά παλιά απορρίμματα- ΦΩΤΟ

Κέα: Καθαρισμός βυθού Βουρκαρίου – Πολλά παλιά απορρίμματα- ΦΩΤΟ

Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Κέας, σε συνεργασία με την Aegean Rebreath ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., πραγματοποίησε καθαρισμό στον βυθό του Βουρκαρίου, Ομάδα εθελοντών δυτών βρέθηκε στην Κέα για τον σκοπό αυτό.

 

Καθαρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του βυθού σε ακτίνα 5 μέτρων από την προβλήτα. Ανασύρθηκε σωρεία απορριμμάτων τα οποία διαχωρίστηκαν και στη συνέχεια μπήκαν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ΘΑΛΛΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ στον νέο σταθμό που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο στο Βουρκάρι για τον σκοπό αυτό. Οι κάδοι αφορούν 4 είδη ανακυκλώσιμων υλικών: Δίχτυα/Αλιευτικά Εργαλεία, Πλαστικό, Γυαλί, Αλουμίνιο.

Τα απορριφθέντα αλιευτικά εργαλεία φυλάσσονται και παραλαμβάνονται από την Aegean Rebreath για να δοθούν στη συνέχεια στο πρόγραμμα Blue Cycle για ανακύκλωση/επαναξιοποίηση.

Ο εθελοντισμός έδειξε και αυτήν την φορά το δρόμο και μας γέμισε ελπίδα. Η αγάπη μας για τη φύση και οι επίμονες προσπάθειες μας για την προστασία του περιβάλλοντος μας ανταμείβουν πάντα.

Μην αφήνεις τα απορρίμματα σου στην παραλία, ή στο παγκάκι της προβλήτας. Μην πετάς όσα δεν χρειάζεσαι στη θάλασσα. Η θάλασσα είναι το σπίτι τόσων πλασμάτων και πηγής ζωής για την ανθρωπότητα. Βοήθησε και εσύ!

Πέτα το άχρηστο πια για εσένα γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό ή τα παλιά δίχτυα στο σταθμό ΘΑΛΛΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ! 

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα