Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σύρου: Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό

Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σύρου: Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό

Πολλοί πιστοί, με την τήρηση των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων, προσήλθαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, κατά την πραγματοποιηθείσα εκεί Διενοριακή Σύναξη εχθές. Εψάλησαν οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου.

Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σύρου: Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό.

Παρόντες ήταν και ο Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερμουπόλεως, ο  Δημοτικός Σύμωουλος κ. Δημ. Κοσμάς, η Διευθύντρια του e-ΕΦΚΑ, η  Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου και ο  Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, κ. Οδυσσέας Τζορμπατζόγλου, ο οποίος ήταν και ο Ομιλητής της Συνάξεως.

Ο κ. Εισαγγελέας σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, ομίλησε παραστατικώτατα, εναργέστατα και διδακτικώτατα για τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος από όργανο μαρτυρίου μετεβλήθη σε όργανο σωτηρίας, τόνισε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μαρτυρίου του Χριστού πάνω στο Σταυρό και υπογράμμισε το χρέος των πιστών, ιδιαίτερα στη δύσκολη σημερινή εποχή, να βαδίζουν προς το Γολγοθά της σύγχρονης κοινωνίας, αίροντας το Σταυρό της ταπεινώσεως και της συγχωρητικότητας.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τον κ. Εισαγγελέα για την εμπνευσμένη ομιλία του, ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ναού και τους συνεργάτες τους για την άψογη προετοιμασία της Συνάξεως, και όλους τους παραστάντες, προς τους οποίους ευχήθηκε για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Σημειώνεται ότι σε όλους τους πιστούς διενεμήθη έντυπο της Ιεράς Μητροπόλεως με την Ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα