Η ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ για την εγκατάσταση περίφραξης στο Νησάκι

Η ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ για την εγκατάσταση περίφραξης στο Νησάκι

Η ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ για την εγκατάσταση περίφραξης στο Νησάκι

Η εφαρμογή τμήματος των απαιτήσεων του διεθνούς κώδικα για την ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων και των πλοίων (ISPS) στο λιμάνι της Ερμούπολης, με την εγκατάσταση της περίφραξης στο Νησάκι -που δικαίως έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις- δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Είναι ένας ακόμα κρίκος στην προδιαγεγραμμένη πορεία “στρατιωτικοποίησης” πολλών λιμανιών της χώρας, η οποία ξεκίνησε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και τοπικά την τότε δημοτική αρχή του κ. Μαραγκoύ και εφαρμόζεται σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ και την δημοτική αρχή του κ. Λειβαδάρα.

Έρχεται σε συνέχεια της εγκατάστασης διαφόρων συστημάτων ελέγχου και επιτήρησης (ραντάρ, κάμερες πάσης φύσεως, μπάρες κλπ), με πρόσχημα την ασφάλεια των επιβατών της κρουαζιέρας.

Κανένας όμως, εκτός από το ΚΚΕ, δεν αντέδρασε στην ανακοίνωση των σχεδίων αυτών.

Κανενός η “αισθητική” δεν θίχτηκε από τον ελλιμενισμό δύο φορές του μεταγωγικού πλοίου USNS “Carson City“, του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ή της προκλητικής παρουσίας πάνοπλων μισθοφόρων στο λιμάνι για την προστασία των Ισραηλινών κρουαζιερόπλοιων και τις ανάλογες απαγορεύσεις κυκλοφορίας στο Νησάκι.

Τη στιγμή που η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και στον πόλεμο στην Ουκρανία, οι συμπτώσεις είναι πάρα πολλές.

Γιατί χρειάζεται, άραγε, περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ για την κρουαζιέρα; Θα εφαρμοστούν αντίστοιχα μέτρα και σε άλλα νησιά που δένουν κρουαζιερόπλοια;

Το ζήτημα, λοιπόν, της εφαρμογής των απαιτήσεων του ISPS δεν είναι θέμα αισθητικής. Η επικέντρωση απλά και μόνο στο ζήτημα της περίφραξης, είναι επιλογή που δείχνει το δέντρο για να κρύψει το δάσος.

Δηλαδή, την ικανοποίηση των ΝΑΤΟϊκών υποχρεώσεων της χώρας και της βαθύτερης εμπλοκής της στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλίων του τουρισμού, παράλληλα με την περιστολή των λαϊκών δικαιωμάτων.

Αυτοί οι σχεδιασμοί δεν προμηνύουν τίποτα θετικό για το λαό της χώρας μας και τους γειτονικούς λαούς, όπως επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις των τελευταίων ετών.

Ο λαός και η νεολαία, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουν κάθε λόγο, να πουν ένα βροντερό “όχι” στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στην εφαρμογή υπερσύγχρονων συστημάτων ασφαλείας στο Νησάκι και αλλού που μόνο ανασφάλεια μας γεμίζουν.

Να δυναμώσουν τον αγώνα τους για συχνές, ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές μετακινήσεις μεταξύ των νησιών και από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα