Η επόμενη μέρα στη Σύρο

Η επόμενη μέρα στη Σύρο

Μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα ότι δε θα θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του 2023, ουσιαστικά κλείνει μία περίοδος που διοικήθηκε η Ερμούπολη και στη συνέχεια ολόκληρο το νησί με τον ενιαίο δήμο από μια συγκεκριμένη παράταξη που ίδρυσε ο Λευτέρης Πιταούλης, κράτησε στη Δημοτική Αρχή επί τετραετίες ο Γιάννης Δεκαβάλλας και τώρα ο σημερινός Δήμαρχος κ. Νικόλαος Λειβαδάρας.

Το εάν η συγκεκριμένη παράταξη προσέφερε περισσότερα καλά ή κακά στο νησί μας αυτό θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος μετά πάροδο αρκετών ετών με νηφαλιότητα. Βέβαια δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ο Γιάννης Δεκαβάλλας υπήρξε μία μεγάλη προσωπικότητα και άφησε το στίγμα του στην τοπική πολιτική σκηνή.

Σε ένα χρόνο έχουμε δημοτικές εκλογές μέχρι τότε η σημερινή δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να διεκπεραιώσει κάποια πράγματα, πιστεύουμε άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε αποτυχία.

Το ερώτημα όμως που βάζουμε ως νέοι άνθρωποι είναι ποιο θα είναι το μέλλον της Σύρου;

Η εποχή των “χαρισματικών ηγετών” έχει περάσει. Αν και πιστεύουμε ότι οι λεγόμενοι “χαρισματικοί ηγέτες”, πραγματικά δεν ήταν χαρισματικοί ηγέτες απλώς τους παρουσίαζαν έτσι για ευνόητους λόγους.

Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης χρειάζεται για αυριανό Δήμαρχο, ένα νέο άνθρωπο ο οποίος θα είναι μακριά από κομματικούς φανατισμούς και αγκυλώσεις του παρελθόντος και που θα έχει ήθος , γνώσεις και ικανότητες να ηγηθεί του Δήμου μας. Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι να έχει καλούς και ικανούς συνεργάτες που θα διοικήσει το νησί μας  για την επόμενη πενταετία.

Τα προβλήματα που θα κληρονομήσει η νέα δημοτική αρχή, θα είναι πολλά. Όπως π.χ. έλλειψη προσωπικού, χρέος ΔΕΥΑΣ στη ΔΕΗ, ΧΥΤΑ, και πολλά άλλα. Αυτοί που θα αναλάβουν τα ηνία του Δήμου, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δρόμος τους δε θα είναι στρωμνε΄ςνος με ροδοπέταλα./ Για αυτό θα πρέπει και όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των προσεχών Δημοτικών Εκλογών στο νησί μας, να μην παρασυρθούν σε υποσχεσιολογίες.

Η Σύρος μας, είναι ένα πανέμορφο νησί με τεράστιες δυνατότητες. ‘Ενας κύκλος στα δημοτικά δρώμενα, κλείνει σε ένα χρόνο και ανοίγει ένας άλλος κύκλος με ανθρώπους που θα αναλάβουν τα ηνία του Δήμου μας, τους οποίους θα επιλέξει ο Συριανός λαός.

Ευθύνες σίγουρα έχουμε κι εμείς οι απλοί δημότες του νησιού μας οι οποίοι δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε από κομματικούς φανατισμούς αλλά θα πρέπει να κάνουμε τις όποιες επιλογές μας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της αγαπημένης μας Σύρου. Από την άλλη πλευρά όσοι θελήσουν και όσοι  μπορέσουν να καταρτίσουν συνδυασμό αλλά και όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι θα πρέπει να σκεφθούν καλά τις ευθύνες που θα αποκτήσουν εφόσον εκλεγούν απέναντι στο Συριανό Λαό.

Όλα τα νησιά μας, προοδεύουν και εκτοξεύονται προς τα εμπρός. Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι : “εμείς οι Συριανοί θα επιλέξουμε τη μιζέρια, τη φαγωμάρα ή θα κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός”; Για να μπορέσει το νησί μας να προοδεύσει και να αποκτήσει τη θέση πραγματικά που του ταιριάζει.

Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό της Σύρου, ότι θα κάνει τις κατάλληλες επιλογές προσώπων για το συμφέρον του αγαπημένου μας Βράχου!

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα