Φολέγανδρος – Στέλιος Βενιός

Φολέγανδρος – Στέλιος Βενιός

Ως CycladesLive.gr, οφείλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε επί δεκαετίες ολόκληρες το νησί της Φολεγάνδρου και αναφερόμαστε στο Στέλιο Βενιό.

Ο Στέλιος Βενιός επί χρόνια διετέλεσε γραμματέας της Κοινότητας της Φολεγάνδρου και στη συνέχεια γραμματέας του Δήμου Φολεγάνδρου μέχρι την ώρα που συνταξιοδοτήθηκε. Ως γραμματέας στον ΟΤΑ Φολεγάνδρου, εξυπηρέτησε τους συμπατριώτες του με ιδιαίτερη αγάπη και ιδιαίτερο ζήλο. Πέρα αυτού όμως, έκανε πολλές φορές παρεμβάσεις με την υπαλληλική του ιδιότητα σε Επάρχους, Νομάρχες (της εποχής εκείνης) αλλά και σε Βουλευτές για θέματα του νησιού.

Ο Στέλιος Βενιός δε δίστασε πολλές φορές να δίνει συνεντεύξεις σε τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ για να κοινοποιεί τα προβλήματα της Φολεγάνδρου, που υπήρχαν εκείνη την εποχή , όπως έλλειψη πλοίων, έλλειψη ιατρών, κλπ.

Το CycladesLive.gr, κάνει αυτή την αναφορά στο Στέλιο Βενιό, γιατί θεωρούμε υποχρέωσή μας να θυμόμαστε και κάποιοι άλλοι να μαθαίνουμε ανθρώπους κυρίως σε μικρά νησάκια που έδωσαν τις ζωές τους  για τον τόπο τους.

Στην αναφορά μας στο πρόσωπο του Στέλιου Βενιού, τιμάμε και όλους εκείνους τους διοικητικούς υπαλλήλους των νησιών μας που διαχρονικά έχουν δώσει τις ζωές τους για τα νησάκια τους αλλά και την εξυπηρέτηση των κατοίκων τους σε πολύ δύσκολες εποχές.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα