Φίλιππος Φόρτωμας: “Στρατηγική αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού”

Φίλιππος Φόρτωμας: “Στρατηγική αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού”

Για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη δραστηριότητα των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ως εισηγητής της πλειοψηφίας, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στις καινοτομίες που εισάγει το παρόν νομοσχέδιο, όπως η θέσπιση ψηφιακών εργαλείων, η ασφάλιση και στελέχωση των πληρωμάτων των σκαφών, η θέσπιση των empty runs, η δυνατότητα εκναύλωσης μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης, αλλά και η δυνατότητα εκναύλωσης από πολλούς ναυλωτές. Επιπλέον, τόνισε ότι πλέον θα επιδοτείται και το δεύτερο ταξίδι πρακτικής των σπουδαστών Α.Ε.Ν., αλλά και στη θέσπιση έκπτωσης ναύλου και στα οχήματα των ατόμων με αναπηρία, δύο ρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τώρα γίνονται πράξη.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έκανε ιδιαίτερη μνεία στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, δυνάμει του οποίου αίρεται το cabotage για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής άνω των 35μ,. υπό ξένη σημαία, ενώ τόνισε ότι η άρση αυτή θα συνδράμει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων της χώρας, αλλά και στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, που είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου.

Τέλος, ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη μνεία στις νομοτεχνικές βελτιώσεις, βάσει των οποίων ρυθμίζονται θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού εμπορικών και γεωργικών επιχειρήσεων, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη διάταξη, με την οποία, με ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,  θεσπίζεται οικονομική ενίσχυση για τον πρωτογενή τομέα στις νησιωτικές περιοχές. Το ποσό θα είναι ακατάσχετο και η παρούσα  ρύθμιση θα δώσει μεγάλη ανάσα στους κτηνοτρόφους των νησιών μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

«Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, ώστε το yachting να μετατραπεί σε κινητήρια δύναμη οικονομικής ανάπτυξης τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Το παρόν νομοσχέδιο θέτει τις βάσεις ενός ολιστικού σχεδίου για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του yachting στη χώρα μας, με απώτερο σκοπό να το καταστήσουμε φορέα ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος διεθνώς. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκσυγχρονίζει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αναδιαμορφώνοντάς το σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής και με μοναδικό γνώμονα την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, με όρους απασχόλησης και εισοδήματος,» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα