Επιμελητήριο Κυκλάδων | Συνάντηση εργασίας του Γεν. Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Επιμελητήριο Κυκλάδων | Συνάντηση εργασίας του Γεν. Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ρούσσο και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων πραγματοποίησε το Σάββατο 9 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σύρο.

 

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά δίνοντας έμφαση στα νησιά που έχουν ανοικτές επιχειρήσεις και τον χειμώνα, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες αυτή τη χρονική περίοδο. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων εξήγησε ότι κάθε νησί του νομού κινείται σε διαφορετικές ταχύτητες, ενώ με διαφορετικές ταχύτητες αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις ακόμη και στο ίδιο νησί και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό για να εκτιμηθεί σωστά το μέγεθος του προβλήματος.

 

Επίσης, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος ζήτησε, μεταξύ άλλων, από τον Γενικό Γραμματέα να προωθήσει στους αρμόδιους φορείς της Κυβέρνησης τη διεκδίκηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στα καύσιμα και να ισχύσει το μέτρο σε όλα τα νησιά (όχι μόνο στα μικρότερα νησιά που ισχύει έως τώρα), τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

 

Τέλος συζητήθηκαν και αναζητήθηκαν τρόποι για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με σκοπό την άμεση και στοχευμένη υποστήριξη των επιχειρήσεων του Νομού που την έχουν ανάγκη, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης δήλωσε ότι θα προωθήσει με κάθε τρόπο τα θέματα που συζητήθηκαν, ενώ στο ερώτημα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για το πότε θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου που έχει καθυστερήσει, ανακοίνωσε ότι μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα αποδοθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στο α’ εξάμηνο 2021.

 

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα