Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης με 14 θέματα στην Ημερήσια Διάταξή του. Η συνεδρίαση ήταν μεικτή, που σημαίνει ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν διά ζώσης ενώ κάποιοι άλλοι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η τηλεδιάσκεψη που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 18:30 κι έλαβε τέλος μετά τις 9 το βράδυ, είχε και πολλά θέματα που συζητήθηκαν εκτός ατζέντας αλλά και αρκετές μικρο εντάσεις.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 14 σε αριθμό και αφορούσαν στην Έγκριση Αναμόρφωσης Τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το έτος 2022 με εισηγητή τον κ. Μηνά Αλιφραγκή,

Γνωμοδότηση για τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εργου “Κατασκευή και Λειτουργία Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, δικτύου αγωγών συλλογής μεταφοράς λυμάτων καθώς και δικτύου διάθεσης επεξεργασμένων για τις περιοχές Ποσειδωνίας, Φοίνικα , Γαλησσά και Βήσσα ,

Διάφορες εγκρίσεις, μία εκ των οποίων η έγκριση υλοτόμησης δέντρων εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ερμούπολης καθώς και η έγκριση παραχώρησης χώρων 4ου Δημοτικού Σχολείου για τη δημιουργία πλάνων διαφημιστικής ταινίας.

Άλλα θέματα ήταν η ονοματοθεσία ανώνυμης οδού στην Κοινότητα Μάννα καθώς και ο ορισμός υπεύθυνου λογαριασμού για το έργο αποκατάστασης Ταφικών Μνημείων του  Αγίου Γεωργίου.

Στη συνεδρίαση στα θέματα που χρειάστηκε συμμετείχε και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ, κ. Γιώργος Βακόνδιος δίνοντας διευκρινιστικά στοιχεία και απαντήσεις για ζητήματα που απασχόλησαν το σώμα του συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι από τα σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν εκτός της ημερησίας διάταξης ήταν η ενημέρωση που έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μηνάς Αλιφραγκής για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη- εκκρεμότητα, (αίθουσα ΑΚΔΕ, Σχολείο Βάρης, έργο Βούρλη, εξέδρα στην Πλατεία Μιαούλη, κλπ.

Σημαντικό ζήτημα και η εισφορά του Δήμου Σύρου Ερμούπολης στην Περιφέρεια που θα ανέρχεται σε πάνω από 1.000.000 εκατομμύριο ευρώ με αύξηση τέσσερις φορές πάνω σε σχέση με το παρελθόν, τα αποτελέσματα από την ανακύκλωση στους κόκκινους κάδους για τα οποία ενημέρωσε η αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Αγγελική Πρίντεζη.

Ο κ. Αθανασίου με τη σειρά του έθεσε ερωτήματα για την επάρκεια των υπόγειων κάδων που μπήκαν και αν πρόκειται να τοποθετηθούν και άλλοι, ο ανέτοιμος χώρος των Λυκείων Σύρου με τις σκαλωσιές , ενώ η κ. Καζαντζάκη έθεσε ερώτημα σχετικά με την απομάκρυνση της ανεμογεννήτριας στο Βούλια αλλά και την εκκρεμότητα που υπάρχει στα ακίνητα του Δήμου Άνω Σύρου.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν ερωτήσεις για τα έργα καθαρισμού της παρόδιας βλάστησης σε αρκετά σημεία και ιδιαίτερα στην Ανω Σύρο που δεν έχουν ολοκληρωθεί, το έργο επέκτασης του Μώλου στο Κίνι αλλά και το έργο δικτύου αντικατάστασης στο Επισκοπείο ένα θέμα που το έθιξε ο κ. Δούναβης.

Για όλες τις λεπτομέρειες δείτε τα πάντα στο κάτωθι ΒΙΝΤΕΟ

 

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα