Δήμος Σύρου- Ερμούπολης: “Επικίνδυνο για πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι”

Δήμος Σύρου- Ερμούπολης: “Επικίνδυνο για πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης, αναφέροντας ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι επικίνδυνο για πυρκαγιές και δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για την αποψίλωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων, και την κλαδονομή κλαδιών. 

 

Ακολουθεί πλήρης η ανακοίνωση:

 

“Επικίνδυνο για πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι

 

Οδηγίες του Δήμου προς τους ιδιοκτήτες οικοπέδων για την αποψίλωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων, κλαδονομής κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτήρια & κλαδέματος κόμης των δέντρων (1,5 μέτρο από το έδαφος), για την αποτροπή του κινδύνου πυρκαγιάς.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη αριθ. 20/2022 “Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών” (ΦΕΚ 1301/Β’/18-03-2022), του άρθρου 75 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010, οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτιών και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

 

Στους χώρους που αναφέρονται στο άρθρο 1 και σύμφωνα με άρθρο 12 της Πυροσβεστικής Διάταξης αριθ. 9/2021 “Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους” (ΦΕΚ 1923/Β’/13-05-2021), απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων, σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

 

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης καλεί τους ιδιοκτήτες αυτούς να συμμορφωθούν με τις παραπάνω διατάξεις, αφού η φετινή περίοδος προβλέπεται αρκετά επικίνδυνη, εξαιτίας της βλάστησης που έχει αναπτυχθεί.

 

 

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα