Δήμαρχος Θήρας: Επίσκεψη στην Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

Δήμαρχος Θήρας: Επίσκεψη στην Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας.

Αρχικά είχε συνάντηση γνωριμίας με τον πρόεδρο της ΕΑΓΜΕ   κ. Κωνσταντίνο Σάλτα και στη συνέχεια με τον Γενικό Διευθυντή του φορέα κ. Αθανάσιο Γκούτη ο οποίος τον ενημέρωσε για την επιστημονική εμπλοκή της ΕΑΓΜΕ στην πολυπαραμετρική παρακολούθηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης.

 

Ουσιαστική συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Θήρας και με τον πρόεδρο του ΙΜΠΗΣ κ. Γιώργο Βουγιουκαλάκη, ο οποίος είναι επιστημονικό στέλεχος του ΕΑΓΜΕ. Παρών στη συνάντηση με βιντεοκλήση, ήταν ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Παπαζάχος που κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΙΜΠΗΣ.

 

Κατά τη συζήτηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για τη συνέχιση της συνεργασίας του Δήμου Θήρας με το ΙΜΠΗΣ, σε νέες βάσεις. Στόχος η διασφάλιση της βιώσιμης λειτουργίας του φορέα επί τη βάσει συγκεκριμένου αναλυτικού διετούς προϋπολογισμού και ταυτόχρονα η διερεύνηση της δυνατότητας να αναλάβει ο Δήμος μέρος της δαπάνης για την συντήρηση και αγορά νέων μηχανημάτων για την πολυπαραμετρική παρακολούθηση του Ηφαιστείου.

 

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή αλλά και για τον ίδιο, το θέμα της συγκρότησης και λειτουργίας ενός κρατικού φορέα, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της επιστημονικής παρακολούθησης του Ηφαιστείου, της συλλογής στοιχείων, της λειτουργίας των μηχανημάτων, αλλά και της διαχείρισης ενδεχόμενης ηφαιστειακής κρίσης.

 

Το γεγονός αυτό, κατά το Δήμαρχο, δεν αναιρεί την ανάγκη της επιστημονικής συνδρομής του ΙΜΠΗΣ επί του συγκεκριμένου πεδίου.

Για το λόγο αυτό, θεωρεί επωφελή για τη Σαντορίνη την αδιαμεσολάβητη συνεργασία του Δήμου με τους διακεκριμένους επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ, γεγονός που επισημάνθηκε ήδη κατά την πρόσφατη επίσκεψη των στελεχών του στο γραφείο του Δημάρχου στη Σαντορίνη και επισφραγίστηκε με τη συνάντηση στο ΕΑΓΜΕ.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα