Αυγά Kinder: Αποσύρεται παρτίδα στη Βρετανία λόγω σαλμονέλας

Αυγά Kinder: Αποσύρεται παρτίδα στη Βρετανία λόγω σαλμονέλας

Αυγά Kinder: Οι αρχές στη Βρετανία συμβουλεύουν τους αγοραστές να μην τα καταναλώσουν.

Το βρετανικό δίκτυο «Sky News», αναφέρει ότι η Υπηρεσία για τα Πρότυπα Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου ανακάλεσε την κυκλοφορία συγκεκριμένων παρτίδων για προληπτικούς λόγους. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση καθώς έχουν αναφερθεί 57 κρούσματα σαλμονέλας με τα τρία τέταρτα εξ αυτών, να είναι παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Παρόλο που δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι τα σοκολατένια αυγά ήταν μολυσμένα με σαλμονέλα, η εταιρεία Ferrero, που προωθεί στην αγορά τα σοκολατένια αυγά Kinder, έχει ανακαλέσει τις παρτίδες των μεμονωμένων αυγών της των 20 γραμμαρίων και εκείνων που διατίθενται σε συσκευασίες των τριών, με ημερομηνία από 11 Ιουλίου του 2022 έως και τις 7 Οκτωβρίου του 2022.

Η ανάκληση ισχύει για τα σοκολατένια αυγά «Kinder Surprise», όπως αναφέρει η εταιρεία Ferrero διευκρινίζοντας ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου και την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας για να διασφαλίσει ότι αυτά τα προϊόντα δεν είναι πλέον διαθέσιμα στην αγορά.

Για όσους έχουν ήδη αγοράσει τις συγκεκριμένες παρτίδες των σοκολατένιων αυτών, η εταιρεία Ferrero συμβούλεψε να μην καταναλωθούν.

«Παρόλο που κανένα από τα προϊόντα Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βγει θετικό σε σαλμονέλα και δεν έχουμε λάβει παράπονα καταναλωτών, λάβαμε το ενδεχόμενο πολύ σοβαρά υπόψη, καθώς η φροντίδα των καταναλωτών είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα», δήλωσε η εταιρεία.

 

Πηγή Flash.gr 

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα