ΑΠΘ: Ποντίκι κάνει «βόλτες» στην κουζίνα της φοιτητικής λέσχης

ΑΠΘ: Ποντίκι κάνει «βόλτες» στην κουζίνα της φοιτητικής λέσχης

«Βόλτες» στην κουζίνα της Λέσχης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έκοβε την Δευτέρα ένα ποντίκι προκαλώντας την αντίδραση των φοιτητών. Φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με το δυσάρεστο θέαμα όταν αντέδρασαν στην απόφαση της εργολαβία που έχει αναλάβει τη σίτιση στη Λέσχη να κατεβάσει τα ρολά σε φοιτητές που δεν είχαν πάνω τους την κάρτα σίτισης για να μπορούν να προμηθευτούν φαγητό, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσουν εάν δεν την κατέχουν. Οι φοιτητές πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, ανέβασαν τα ρολά και ανέλαβαν μόνοι τους να μοιράσουν το φαγητό, μια κίνηση που προκάλεσε μικροένταση. Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κατάσταση που επικρατούσε στηνν κουζίνα.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο που ανήρτησαν φοιτητικά σχήματα στα social media, το ποντίκι γυρνά σε όλη την κουζίνα όπου μαγειρεύεται το φαγητό. Όπως αναφέρει η φοιτητική οργάνωση ΑΡΕΝ Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ στη σχετική ανακοίνωση,, «κάναμε το αυτονόητο όταν μας έλεγε η εργολαβία πως δεν θα φάμε, πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σηκώσαμε τα κατεβασμένα ρολά και πιάσαμε τις κατσαρόλες συνεχίζοντας την διανομή. Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Σήμερα Δευτέρα 2/5 οι φοιτητ(ρι)ές του ΑΠΘ που πήγαμε να φάμε το μεσημεριανό μας στην φοιτητική λέσχη ΑΠΘ βρεθήκαμε αποκλεισμένοι από αυτή καθώς η εργολαβία αποφάσισε πως πλέον δεν θα μπορούμε να τρώμε όλοι/ες στην λέσχη, αλλά μόνο όσοι/ες έχουν κάρτα σίτισης, κάτι το οποίο θα έχει και ως αποτέλεσμα πως όσοι/ες δεν κατέχουν θα πρέπει να πληρώνουν για το φαγητό τους στην λέσχη! Απέναντι σε αυτό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους/ις παρευρισκόμενους/ες φοιτητ(ρι)ές με τον εργολάβο να κατεβάζει τα ρολά στις διανομές και να αφήνει νηστικους/ες τους/ις φοιτητ(ρι)ές.

 

Εδώ και χρόνια πρυτανεία/υπουργείο/εργολαβία προσπαθούν να χτυπήσουν την δωρεάν σίτιση. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με τεράστιες ουρές για ένα πιάτο φαγητό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αξιοπρεπής μερίδα. Με την χρηματοδότηση στη λέσχη του ΑΠΘ να έχει μειωθεί στο 60%!

 

Έτσι, φαίνεται ξεκάθαρα και η στόχευση του υπουργείου όσον αφορά την φοιτητική μέριμνα.

 

Σήμερα κάναμε το αυτονόητο όταν μας έλεγε η εργολαβία πως δεν θα φάμε,πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σηκώσαμε τα κατεβασμένα ρολά και πιάσαμε τις κατσαρόλες συνεχίζοντας την διανομή. Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!».

 

Πηγή ethnos.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τέλος το… καρναβάλι για Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη – Έρχονται εντάλματα σύλληψης

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα