Χαμός με τα καύσιμα στην Μύκονο

Χαμός με τα καύσιμα στην Μύκονο

Πολύ μεγάλες είναι οι διαφορές στις τιμές των καυσίμων της Αθήνας συγκριτικά με το νησί της… Μυκόνου. Όπως θα δείτε από τα εικόνες του NewsAuto οι διαφορές φτάνουν ακόμα και το 25%.

Οι τιμές των καυσίμων παραμένουν υψηλές. Σε ένα περίπου χρόνο έχουν αυξηθεί σχεδόν μισό ευρώ στο λίτρο ενώ τους πρώτους μήνες του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η τιμή της αμόλυβδης είχε ξεπεράσει ακόμα και τα 2.5 ευρώ στο λίτρο.

Πλέον το κόστος για την βενζίνη 95 οκτανίων πλησιάζει τα 2 ευρώ, ποσό ιδιαίτερο υψηλό αν αναλογιστεί κανείς και την τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι. Στο νομό Αττικής και σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, το κόστος της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων κυμαίνονται μεταξύ 1.80 -1.95 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή. Ακόμα και αυτές οι τιμές θεωρούνται ιδιαίτερα υψηλές και σε μία περίοδο που το κόστος ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά, χωρίς να συμβαίνει το ίδιο με τους μισθούς των υπαλλήλων.

Αυτές τις τιμές βλέπουμε στο νομό Αττικής όπως και σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Τι ισχύει όμως στο νησί της Μυκόνου, που ως γνωστών τα πάντα είναι ακριβά; Όπως μπορείτε να δείτε το κόστος της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων είναι μεγαλύτερο κατά 35-45 λεπτά ανά λίτρο! Η αύξηση είναι κατακόρυφη και μπορεί να δικαιολογηθεί από το κόστος των ενοικίων αλλά και του εργατικού προσωπικού που και αυτό βρίσκεται στα ύψη.

Τι πληρώνεις για να φουλάρεις;

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης οι τιμές στη Μύκονο ξεκινούν από τα 2,159 ευρώ και φτάνουν έως τα 2,275 ευρώ ανά λίτρο.

Με λίγα λόγια για να φουλάρεις ένα ντεπόζιτο χωρητικότητας 60 λίτρων στην Αθήνα πρέπει να πληρώσεις σχεδόν 110 ευρώ ενώ αν πράξεις το ίδιο στη Μύκονο το ποσό που πρέπει να πληρώσεις είναι κοντά στα 135 ευρώ.

Αναφορικά με την βενζίνη 100 οκτανίων οι τιμές σχεδόν αγγίζουν τα 2.40 ευρώ ανά λίτρο!

Πηγή | newsmoney.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα