Φολέγανδρος- Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου

Φολέγανδρος- Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου

Tην Τετάρτη 19/4, επισκέφθηκαν τη Φολέγανδρο οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και Θαλλέλαια Καραμολέγκου.

Συνοδευόμενοι από τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Κυκλάδων Χρήστο Βενιανάκη και Τίλλα Μπαλλήπεριόδευσαν στο νησί και συναντήθηκαν με τη δήμαρχο, την προσωρινή διοίκηση του συλλόγου επαγγελματιών και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου, ενώ συνομίλησαν με κατοίκους στη Χώρα, στην Άνω Με ριά και στο Καραβοστάσι.

Καταρχήν επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Αλέξη Σιδερή, συλλόγου που διαχειρίζεται τη λειτουργία του μουσείου, το οποίο είχε φτιαχτεί με επιμέλεια του αείμνηστου Φολεγανδρίτη ζωγράφου Μάρκου Βενιού. Πρόκειται πραγματικά για μια αυθεντική συλλογή των ειδών της καθημερινής ζωής στο νησί, που αποτυπώνει με γνήσιο τρόπο τη ζωή των κατοίκων τους τελευταίους αιώνες.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Χρήστο Λύδη και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Γκίνη της προσωρινής διοίκησης του συλλόγου επαγγελματιών. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα των επιχειρηματιών του Τουρισμού, τα οποία κυρίως συνοψίζονται στην έλλειψη προγραμματισμού και έγκαιρης ανακοίνωσης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, κάτι που δημιουργεί μεγάλη αναστολή στο κλείσιμο των κρατήσεων, εφόσον κατά κανόνα οι ξένοι τουρίστες προγραμματίζουν από μήνες πριν τις διακοπές τους και βεβαίως στα ζητήματα ασφάλειας από την άποψη της υγειονομικής τους κάλυψης, που όπως σε όλα τα νησιά βρίσκεται πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες.

Τέλος με τη δήμαρχο Ευθαλία Παπαδοπούλου, συζήτησαν τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το νησί. Εκτός από τα θέματα της ακτοπλοΐας και της υγείας που αποτελούν κεντρικά ζωτικά ζητήματα, στη συζήτηση αναδείχθηκαν ακόμη το θέμα της κατάρτισης της Ειδικής Πολεοδομικής Μελέτης που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει αλλά αποτελεί το κλειδί για την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού, μιας και τόσο ο τουρισμός, όσο και η ανοικοδόμηση προχωρούν με ραγδαίους ρυθμούς.

Επίσης αναδείχθηκε και το θέμα της ύδρευσης και της ανάγκης συντήρησης των μονάδων αφαλάτωσης, αφού η Φολέγανδρος είναι ένα από τα πλέον άνυδρα νησιά. Ακόμη συζητήθηκαν τα έργα στο λιμάνι, τόσο η επέκταση του, όσο και το περίφημο αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο εκκρεμεί πάνω από 20 χρόνια και το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της επικαιροποίησης των περιβαλλοντικών όρων. Ο Νικος Συρμαλένιος και η Θαλλέλαια Καραμολέγκου υποσχέθηκαν να συμβάλλουν στην επίλυση τους.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα