Το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ ταξίδεψε στην Τουρκία

Το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ ταξίδεψε στην Τουρκία

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Κυκλάδων Altera Vita, η οποία οργανώνει θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ως φορέας υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+, σε συνεργασία  με το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή} και άλλες 5 χώρες, εδώ και 2 χρόνια συμμετείχε στο πρόγραμμα «The Living ArtThe Art of Living».

Kατά την διάρκεια των 2 χρόνων υπήρξαν συναντήσεις των εταίρων στην Πολωνία, την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα. Κατά την επίσκεψη εκπαιδευτών και μαθητών στην Σύρο τον Ιούνιο του 2022 είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ και την συνεισφορά στον πολιτισμό και  την μουσική του τόπου μας.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η εκπαίδευση και η ενίσχυση της πολιτιστικής συνείδησης, στο πλαίσιο γνωριμίας και ανταλλαγής κουλτούρας διαφορετικών γενεών και εθνών, με στόχο την επικοινωνία και τη σύνδεση. Το πρόγραμμα είχε σαν στόχο να δημιουργήσει εκπαιδευτικά εργαλεία μέσω εξ αποστάσεως μαθήματα στις γλώσσες των χωρών που συμμετείχαν καθώς και να διερευνήσει  πως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η παράδοση και η τέχνη συμβάλλουν στο Ευ ζην.

https://livingarterasmus.wixsite.com/livingart

https://en-sel.eu/course/index.php?categoryid=4

Την προηγούμενη εβδομάδα στην τελική εκδήλωση του προγράμματος  στην πόλη Gonen της Τουρκίας, δύο ενήλικοι μαθητές του ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή}, ο Θεόφιλος Ζερβός και ο Δημήτρης Χατζηανδρέου, ταξίδεψαν στην Τουρκία, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στο απολογιστικό event του έργου «The Living Art – The Art of Living».

Συμμετέχοντες ήταν ενήλικοι μαθητές / καθηγητές από Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Αγγλία και Τουρκία, οι οποίοι ταξίδεψαν και συναντήθηκαν στην πόλη Gonen της Τουρκίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Erasmus+ Εκπαίδευση Ενηλίκων, το διάστημα 24 – 27 Απριλίου 2023.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Mirciler Επαγγελματικό και Τεχνικό Γυμνάσιο Ανατολίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικής Εκπαίδευσης Gonen, τον Δήμο Gonen και το Τεχνικό Λύκειο Gonen Omer Seyfettin, οι οποίοι στήριξαν τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Ως οργανισμός, υποστηρίζουμε σχετικές δράσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους νεότερους να  συμμετέχουν σε δομές και δράσεις της μη τυπικής εκπαίδευσης, καλλιεργώντας και τη διάσταση της ψυχαγωγίας, της προσωπικής επαφής, των συμπράξεων και συνεργειών, απευθυνόμενοι στο ευρύτερο κοινό.

Οι φορείς του προγράμματος ήταν:

Centre for Continuing Education in Bialystok (CKU) – Πολωνία

ENSA Νetwork Πόλεων και Περιφερειών της Ευρώπης -Ιταλία

ΚΟΙΝΣΕΠ Κυκλάδων –Altera VitaEλλάδα

Double Helix Resources (DHR) – Ηνωμένο Βασίλειο

HOTEL MANAGEMENT AND TOURISM VOCATIONAL HIGH SCHOOL – Τουρκία

Ευχαριστούμε θερμά την ΚΟΙΝΣΕΠ Κυκλάδων Altera Vita για την πρόσκληση και την συνεργασία αυτά τα 2 χρόνια!

Θεόφιλε και Δημήτρη συνεχίστε …. !!!

Με σεβασμό και εκτίμηση,

ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ

https://enhordais.gr/

https://www.facebook.com/enhordais.organois

https://www.instagram.com/enhordais.organois/

https://www.youtube.com/channel/UCar0mar0Yi-KV1yLdfMBoDA/videos

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα