Τουρκία: Καταρρέουν τα ποσοστά του Ερντογάν μετά τους φονικούς σεισμούς

Τουρκία: Καταρρέουν τα ποσοστά του Ερντογάν μετά τους φονικούς σεισμούς

Σεισμός Τουρκία: Τα τεράστια προβλήματα στη διαχείριση της κατάστασης μετά τους φονικούς σεισμούς 7,8 και 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που άφησαν πίσω τους περισσότερα από 40.000 θύματα, προκαλούν και πολιτική κρίση στην Τουρκία. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνείται να αναβάλει τις εκλογές τις οποίες έχει ανακοινώσει για τις 14 Μαΐου. Την ίδια ώρα, τα γήπεδα της Τουρκίας έγιναν το Σαββατοκύριακο, πεδία μαζικών διαδηλώσεων κατά του Τούρκου προέδρου.

Τελευταία δημοσκόπηση, καταγράφουν την έκδηλη δυσαρέσκεια του κόσμου με το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το AKP. Η δημοσκόπηση δείχνει την κατάρρευση των ποσοστών του κόμματος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας ALF τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Λαϊκή Συμμαχία (Ερντογάν – Μπαχτσελί) 35,1%

Συμμαχία του Έθνους (Κιλιτσντάρογλου-Ακσενέρ) 47,6%

Φιλοκουρδικό HDP 9,8%.

«Κυβέρνηση παραιτήσου» είναι το μήνυμα που δονεί τα τουρκικά γήπεδα. Οι Τούρκοι φίλαθλοι στην αγωνιστική του Σαββατοκύριακου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την οργή τους κατά της κυβέρνησης για την καταστροφή που έφεραν οι δύο φονικοί σεισμοί 7,8 και 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οπαδοί τόσο της Μπεσίκτας όσο και της Φενερμπαχτσέ, φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ παράλληλα πέταξαν λούτρινα αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο για να τιμήσουν τα παιδιά που σκοτώθηκαν στους φονικούς σεισμούς.

Το Σάββατο, οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κόνιασπορ φώναξαν σύνθημα που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ψέμα, εξαπάτηση, πέρασαν 20 χρόνια, παραιτηθείτε!».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τους σεισμούς και την καταστροφή που αυτοί έφεραν, αρνείται να αναβάλει τις εκλογές τις οποίες έχει προκηρύξει για τις 14 Μαΐου. Η δημοτικότητά του πέφτει συνεχώς, την ώρα που η Άγκυρα προσπαθεί να φιμώσει οποιαδήποτε κριτική. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοτηλεόραση, το οποίο επέβαλε κυρώσεις σε τρία τηλεοπτικά κανάλια τα οποία έκαναν κριτική στην κυβέρνηση.

Παραιτήθηκε από μέλος της Μπεσίκτας ο Μπαχτσελί

Ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστική Δράση, εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, χαρακτήρισε ανεύθυνο και παράλογο να φωνάζει κανείς για παραίτηση της κυβέρνησης.

Ο αντιπρόερος του κόμματός του, σημείωσε πως πρόκειται για«ασέβεια προς τους μάρτυρες του σεισμού μας και εκμετάλλευση της κατάστασης για την πρόκληση χάους δεν ταιριάζουν στις εθνικές ηθικές αξίες της Μπεσίκτας» ανακοινώνοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος παραιτήθηκε από την ιδιότητα του μέλους της Μπεσίκτας.

Πηγή | newsbomb.gr

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα