Σύρος- 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης: Κενό εκπαιδευτικού εν μέσω σχολικής χρονιάς

Σύρος- 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης: Κενό εκπαιδευτικού εν μέσω σχολικής χρονιάς

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, σχετικά με το εκπαιδευτικό κενό που έχει προκληθεί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Έπειτα από την αιφνίδια αποχώρηση, στις αρχές Φεβρουαρίου, της επί σειρά ετών διευθύντριας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, λόγω προαγωγής της σε Σχολική Σύμβουλο, απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Κυκλάδων ζητώντας την κάλυψη του εκπαιδευτικού κενού που έχει προκληθεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρουμε ότι ο εκπαιδευτικός της Ε΄ τάξης καλείται μέχρι και σήμερα να τελεί, καθ’ υπέρβαση του ωραρίου του, παράλληλα καθήκοντα υπευθύνου της Ε΄ τάξης καθώς και χρέη διευθυντή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην προσφορότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε ότι οι διδακτικές ώρες που είχαν ανατεθεί στην πρώην διευθύντρια του σχολείου μας, υλοποιούνται αναγκαστικά αυτή τη στιγμή από τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς της σχολικής μας μονάδας, εις βάρος της ενισχυτικής διδασκαλίας, της παράλληλης στήριξης καθώς και των ωρών λειτουργίας της βιβλιοθήκης, η οποία υπολειτουργεί. Σε επικοινωνία του Συλλόγου Γονέων με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, έγινε σαφές πως δεν θα υπάρξει αναπλήρωση της κενής θέσης εκπαιδευτικού, καθώς σε αντίστοιχη πρόσκληση δεν παρουσιάστηκε κανένας αναπληρωτής δάσκαλος.

Επισημαίνουμε πως το κενό κάλυψης 21 διδακτικών ωρών στο σχολείο μας οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αιφνίδια και εν μέσω σχολικής χρονιάς τοποθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας Σχολικών Συμβούλων, χωρίς παράλληλα να εξασφαλιστεί η αυτονόητη αντικατάστασή τους από άλλους εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες που υπηρετούσαν.

Επειδή το δικαίωμα των παιδιών μας σε μια απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία είναι αδιαπραγμάτευτο και επειδή οι μαθητές του σχολείου μας δεν θα έπρεπε να υπόκεινται σε καμία έκπτωση της σχολικής τους καθημερινότητας, ως συνέπεια κεντρικών διοικητικών αποφάσεων που δεν τους αφορούν,

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να κινητοποιηθεί το αρμόδιο Υπουργείο και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί του εκπαιδευτικού κενού που υφίσταται και να δρομολογήσει άμεσα την κάλυψή του.”

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας

Τζένη Παπαζιού                                                      Μαργαρίτα Ζάγκλη

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα