Σύρος- Συνάντηση Λουκουμοποιών με το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Σύρος- Συνάντηση Λουκουμοποιών με το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Συνάντηση με όλους τους λουκουμοποιούς της Σύρου πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος, μέλη της Διοίκησης και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Παρόντες ήταν οι λουκουμοποιοί Ιωάννης Αγγέλικας (λουκούμια Δεναξά), Ιωάννης Βαμβακούσης (λουκούμια Κορρέ), Γεώργιος Γεωργίου, Κωνσταντίνος Κόκκαλης (λουκούμια Καανακάρη) και Ντίνα Συκουτρή, εκτός του Αντώνη Λειβαδάρα που απουσίασε εκτάκτως από τη συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος αναφέρθηκε στην επίσημη παρουσίαση της εγγραφής του λουκουμιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τόνισε τη σπουδαιότητα μιας τέτοιας διάκρισης για την ανάδειξη ενός από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα του νησιού. Επίσης, συνεχάρη τους λουκουμοποιούς για το ειδικό βραβείο που τους απένειμε το περιοδικό «Γαστρονόμος» σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, κατά την οποία αφιέρωσε τα Βραβεία Ποιότητας στον Μικρασιατικό ελληνισμό και τίμησε παραγωγούς και επιχειρήσεις Μικρασιατών από όλη την Ελλάδα.

Στη συζήτηση έγινε διεξοδική αναφορά σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο και αναλύθηκαν οι παράγοντες αλλά και οι τρόποι ανάπτυξης της λουκουμοποιίας και της ανάδειξης του συριανού λουκουμιού ως σήμα κατατεθέν της πολιτιστικής παράδοσης και της τοπικής γαστρονομίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα