Σύρος- Πολιτική εκδήλωση ΚΚΕ κι ανακοίνωση υποψηφιοτήτων

Σύρος- Πολιτική εκδήλωση ΚΚΕ κι ανακοίνωση υποψηφιοτήτων

Το Σάββατο 11 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ με τίτλο: «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Ο λαός θα σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ».

Στην εκδήλωση μίλησε η Δήμητρα Παντάπαση, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ η οποία αναφέρθηκε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και στις αιτίες του καθώς, όπως είπε: «… γι’ αυτό το έγκλημα υπάρχουν ένοχοι που έχουν πολύ μεγαλύτερες ευθύνες από το σταθμάρχη. Είναι η ιταλική εταιρεία (μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο) που πήρε το μεταφορικό έργο μα πάνω απ’ όλα είναι η πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων, είναι η πολιτική όλων των ως τώρα κυβερνήσεων  που  έστρωσε το δρόμο για να μπορεί να γίνει αυτό το έγκλημα».

Αναφέρθηκε επίσης στις επιπτώσεις που έχει αυτή η πολιτική, που όλα τα μετρά με το κόστος – όφελος, και σε άλλους τομείς και των μεταφορών, όπως τα  αεροδρόμια των νησιών, τα πλοία και τα λιμάνια, αλλά και στην υγεία με την τραγική κι επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και στο γενικό νοσοκομείο Σύρου αλλά και στα ΚΥ και ιατρεία των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων. Τόνισε ότι «το δίλημμα που τίθεται είναι αμείλικτο: ή θα συνεχίσουμε να μετράμε νέες απώλειες και θύματα στο πλαίσιο της πολιτικής που κοστολογεί τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού ή θα διαλέξουμε το δρόμο της ανατροπής αυτής της βαρβαρότητας».

Κάλεσε το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να οργανώσει τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες της εποχής μας που μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλού επιπέδου βιοτικό επίπεδο και πραγματική λαϊκή ευημερία. Σημείωσε πως ο λαός δεν έχει ανάγκη από παλιούς και νέους «σωτήρες» και πως σήμερα έχει την πείρα να απορρίψει όλα τα αντιλαϊκά σενάρια στο όνομα της «σταθερότητας», αφού σταθερότητα για το αστικό πολιτικό σύστημα, σημαίνει αστάθεια και ανασφάλεια για το λαό καθώς, ανεξάρτητα από τη σύνθεση, το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι κοινό για τα αστικά κόμματα και ντε φάκτο αντιλαϊκό.

Τέλος κάλεσε «καθένα που νιώθει αριστερός, προοδευτικός, που νιώθει ότι τα όνειρα και η ζωή του σακατεύονται σε αυτή την κοινωνία που ζούμε, καθένα και καθεμία που δεν αντέχει το άδικο, να πάρει θέση στους αγώνες. Να εμπιστευθεί το ΚΚΕ ακόμα κι αν έχει επιφυλάξεις, ενστάσεις, να συμπορευθεί μαζί του και στους αγώνες και στην εκλογική μάχη».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό Κυκλάδων. Την παρουσίαση έκανε ο Νίκος Καΐλης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Βορείων και Δυτικών Κυκλάδων και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν και οι υποψήφιες από την Άνδρο και την Τήνο, Κατερίνα Ρεμούνδου και Φρατζέσκα Πρωτόπαπα.

Έτσι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Νομό Κυκλάδων είναι οι εξής:

Από την Άνδρο: Κατερίνα Ρεμούνδου, μαγείρισσα, αυτοαπασχολούμενη στον επισιτισμό

Από τη ΘήραΑνδρέας Βλάχος, ιατρός, ουρολόγος

Από τη ΝάξοΒαγγέλης Κορρές, αγρότης, μέλος της ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων του ΚΚΕ

Από την ΠάροΑναστάσης Γκίκας, διδάκτωρ πολιτικών επιστημών, μέλος του Τμήματος ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από τη ΣύροΝίκος Καΐλης, δασοπόνος, Γραμματέας της ΤΕ Βορείων και δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ερμούπολης – Σύρου.

Από την ΤήνοΦρατζέσκα Πρωτόπαπα, φυσικός, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση

Το επόμενο διάστημα θα δοθούν αναλυτικά βιογραφικά των υποψηφίων.

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα