Σύρος – Η “Αναγέννησί μας” απαντά στον Άρη Ρώτα για Natura

Σύρος – Η “Αναγέννησί μας” απαντά στον Άρη Ρώτα για Natura

Απάντηση σε κ. Άρη Ρώτα για Natura-ΟΦΥΠΕΚΑ

Καλωσορίζουμε τον υποψήφιο δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, κ. Άρη Ρώτα, ο οποίος εμφανίστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Φεβρουαρίου 2023 για το μείζον θέμα της Natura, χωρίς να τοποθετηθεί και ν’ αναπτύξει τις απόψεις του, παρόλο που δόθηκε λόγος και χρόνος από το προεδρείο στους παρακολουθούντες τη συζήτηση, και χωρίς να έχει συμμετάσχει σε οτιδήποτε έχει οργανωθεί για το ζήτημα αυτό από τις τοπικές αρχές, φορείς, κατοίκους, ιδιοκτήτες γης, εδώ και τρεις μήνες.

Το να συγκρίνει ο κ. Ρώτας μια εξάμηνη παραχώρηση για διευκόλυνση ενός κρατικού φορέα, του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κυκλάδων, που πράγματι αποφασίστηκε με την υπ’ αρ. 50/06-02-2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και να την αντιπαραβάλει με μια 10ετή παραχώρηση (θυμίζουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή, δηλαδή Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, είχε εισηγηθεί 15ετή δωρεάν παραχώρηση των χώρων του Ενυδρείου), είναι επιεικώς παραπλανητικό.

Ως προς την παραχώρηση χώρου στον ΟΦΥΠΕΚΑ, μπορεί ο κ. Ρώτας να επιχειρηματολογήσει γιατί πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον του νησιού μας; Από πού προκύπτει αυτό;

Πώς γνωρίζει ότι ο ΟΦΥΠΕΚΑ θα αναλάβει την εφαρμογή των συμπερασμάτων που θα προκύψουν από την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.) για τη Natura;

Πώς μπορεί να εξαγγέλει ότι μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στο νησί μας, καθώς ο συγκεκριμένος οργανισμός ο οποίος δεν έχει λειτουργήσει ακόμα θα γνωμοδοτεί για όλα τα θέματα που αφορούν στις περιοχές Natura;

Γνωρίζει κάτι που δε γνωρίζουμε όλοι οι υπόλοιποι;

Συμβουλευτικά αναφέρουμε ότι, καλό θα είναι ο κ. Άρης Ρώτας να κάνει επισκέψεις σε όλες τις δημοτικές εγκαταστάσεις και υποδομές και να αποκτήσει δική του, προσωπική, αντίληψη των πραγμάτων και να μη μεταφέρει αυτά που του μεταφέρονται. Επίσης, θα πρέπει να επισκεφθεί άμεσα το Ενυδρείο στο Κίνι – διότι είναι προφανές ότι δεν το έχει κάνει – προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι είναι επισκέψιμο από δημότες και επισκέπτες, ότι είναι χώρος «ζωντανός» με την έννοια ότι η φροντίδα των ζωντανών οργανισμών που φιλοξενεί είναι καθημερινή, χειμώνα και καλοκαίρι, ότι περιέχει μηχανολογικό και άλλο εξοπλισμό σημαντικής αξίας και ότι οι μετασκευές που θα πραγματοποιούνταν ώστε να δημιουργηθούν χώροι γραφείων για τον ΟΦΥΠΕΚΑ δεν ταιριάζουν επ’ ουδενί στην αυτοτελή χρήση του.

Καλό θα είναι, επίσης, να γνωρίζει ο κ. Ρώτας, ότι αρκετά από τα θαλάσσια είδη που φιλοξενούνται στο Ενυδρείο είναι σπάνια ή προς εξαφάνιση, ενώ υπάρχουν περισσότερα από 1000 εκθέματα ιδιαίτερης σημασίας για το Ενυδρείο. Είναι, λοιπόν, απορίας άξια η επιμονή της Δημοτικής Αρχής, αλλά και του κ. Ρώτα, ως προς την παραχώρηση χώρων του Ενυδρείου στον ΟΦΥΠΕΚΑ.

Μην παρασύρεστε αγαπητέ κ. Ρώτα από συνεργάτες σας οι οποίοι απέδειξαν, την τελευταία τετραετία, αν μπορούν ή δεν μπορούν να προωθήσουν τα συμφέροντα του τόπου μας και των κατοίκων του και παραμένουμε στη διάθεσή σας για διάλογο – ακόμα και για αντιπαράθεση όταν αυτό χρειαστεί – αρκεί να μεταφέρετε απόψεις δικές σας και όχι άλλων!”

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύρος – Ο Άρης Ρώτας για το ζήτημα Natura

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα