Σύρος- Δείτε τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη μελέτη Natura

Σύρος- Δείτε τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη μελέτη Natura

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα Τετάρτης, η μεικτή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου Ερμούπολης με οκτώ (8) θέματα στη ημερήσια διάταξή της.

Πρώτο και σημαντικότερο θέμα, ήταν το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει τόσο για τη Σύρο όσο και για άλλα νησιά των Κυκλάδων και αφορά την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις περιοχές που βρίσκονται εντός του δικτύου Natura 2000.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκε πέραν του σώματος, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανω Σύρου, κ. Πέτρος Ραουζαίος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Αρης Ρώτας αλλά και συμπολίτες μας- ιδιοκτήτες γης στην Απάνω Μεριά.

Νίκος Λειβαδάρας – Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης

-Να επιτραπεί η εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

-Να ληφθούν υπόψιν οι απόψεις όλων των φορέων που θα συνοδεύουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ανωτέρω ομόφωνες προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  Σύρου – Ερμούπολης, θα σταλούν προς τον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ.  Γιώργο Αμυρά, τους Βουλευτές Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τέλος προς την εταιρεία “ΥΛΗ”,  η οποία έχει αναλάβει την εκπόνηση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών για τις περιοχές Natura 2000.

Να σημειωθεί ότι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνυπολογίστηκαν: η εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος, το κείμενο διαμαρτυρίας των κατοίκων και ιδιοκτητών γης στην Απάνω Μεριά – μαζί με 370 υπογραφές-  καθώς και οι προτάσεις του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων, του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου, του Αγροτικού Συλλόγου Σύρου και του Συλλόγου Μελισσοτρόφων Σύρου.

 

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα