Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείο Σύρου – “Συμμετέχουμε στην απεργία”

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείο Σύρου – “Συμμετέχουμε στην απεργία”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείο Σύρου, όπου γνωστοποιεί μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή του στην στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη 8-3-23.

«Η τραγωδία στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της απαξίωσης των δημόσιων δομών, των ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος κρίσιμων υποδομών του Δημοσίου, από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Εμείς πρώτοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που επιφέρει στην ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών,  η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των δημόσιων υποδομών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία δε δίστασε το Σάββατο, τέσσερις μόλις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, να καταθέσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας. Άλλη μία απόδειξη ότι όταν πρόκειται να τρέξουν τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων προς όφελος των επενδυτών είναι αποτελεσματικοί αλλά επιλεκτικά ανίκανοι όταν πρόκειται για τη ζωή μας και την ασφάλεια μας, όπως στην περίπτωση του κέντρου ασφάλειας των τρένων που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2010.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 8-3-23

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8-3-23 και ώρα 10:30 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (λιμάνι)

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Απαιτούμε να διερευνηθούν τώρα τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Καμία συγκάλυψη! Κανείς να μην επιτρέψει να επαναληφθεί τέτοιο έγκλημα.

Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές μεταφορές, σιδηροδρομικές ακτοπλοϊκές, αεροπορικές και οδικές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή μία ασήμαντη παράμετρο στον υπολογισμό του κόστους.

Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να επανέλθει ο Δημόσιος χαρακτήρας σε όλες τις  Υποδομές»

Κοινοποίηση

Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί τα cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα